2020. november 23., hétfő, Kelemen napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:39 Ammónia szivárgott egy alsómocsoládi húsüzemben22:19 Robotszondát indított Kína a Holdra21:53 Magas rangú iszlamistát fogtak a bagdadi repülőtéren21:21 Parkoló autóknak csapódott egy teherautó a II. kerületben egy biciklis miatt20:52 Eldőlt: a félig magyarnak hazudott, de teljesen zsidó Blinken lesz Biden külügyminisztere20:24 Duplájára emelhetik a rendőrségi vezetők illetményét, a közrendőrök hiába várják a béremelést20:17 Szaúd-Arábia ingyen oltja be a lakosság 70 százalékát19:54 Megnyílt az Akadémia park melletti megújult P+R parkoló a II. kerületben19:22 Ismét "vadpartit" rendeztek Párizsban18:55 Oroszországban újabb eljárást indítottak a Google ellen18:31 A romániai egészségügyi személyzet jelentős hányada nem akarja beoltatni magát18:08 Itt az újabb holotragédia: a megölt jóságos néger meséje a kiirtott hatmillió ártatlan zsidó mítoszának konkurenciája lett17:32 Megint kirúgtak egy főszerkesztőt az Indextől17:16 Megkezdődött Sarkozy pere, de fel is függesztették16:52 Örményország 121 települést ad át Azerbajdzsánnak
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Korlátozott vita előzi meg az amerikai szenátusban a főbírójelöltről szavazást

Az amerikai szenátus arról döntött vasárnap, hogy az Amy Coney Barrett főbírójelöltről tartandó szenátusi szavazáson a vita korlátozott ideig tart. Elemzők szerint erre azért van szükség, hogy a szenátus végszavazását hétfőn, helyi idő szerint az esti órákban lezárhassák.
A vasárnapi voksolás párthovatartozás szerint történt, a politikusok 51:48 arányban fogadták el a vita korlátozásáról szóló szabályt. Két republikánus szenátor - az alaszkai Lisa Murkowski és Maine állam szenátora, Susan Collins - a vita korlátozása ellen voksolt.
A 49 éves, konzervatív Coney Barrettet Donald Trump elnök jelölte az elhunyt Ruth Bader Ginsburg, liberális bíró helyére a kilenctagú legfelsőbb bíróságon. Az Egyesült Államokban a szövetségi legfelsőbb bíróság tölti be az alkotmánybíróság szerepét is.
A négynapos meghallgatás után a szenátus igazságügyi bizottsága csütörtökön támogatásáról biztosította a jelöltet. Az főbírójelölést az elnökválasztás után szorgalmazó demokrata párti szenátorok bojkottálták a szavazást, arra hivatkozva, hogy így szavazatképtelen lesz a bizottság. A szabályzat szerint ugyanis két kisebbségi politikus nélkül a szavazás nem érvényes. Lindsey Graham, a bizottság republikánus elnöke azonban eltörölte ezt a szabályt, mondván, a demokrata párti politikusok szándékosan akarták meghiúsítani a szavazást.
A szenátusban 53:47 arányban a republikánusok vannak többségben, így Coney Barret alkotmánybírói kinevezését várhatóan megszavazzák. Szombaton délután még Lisa Murkowski, alaszkai republikánus szenátor is azt jelezte, hogy felülvizsgálta korábbi, elutasító álláspontját, és megszavazza Coney Barrettet. "Nincs kétségem a képességeit és azt illetően, hogy kiválóan ellátja majd a munkáját" - fogalmazott Murkowski.
Amy Coney Barrett megválasztásával a legfelsőbb bíróságon 6:3 arányban többségben lesznek a konzervatív bírák. Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje a héten kilátásba helyezte, hogy bizottságot hoz létre annak megvizsgálására, van-e lehetőség "feltölteni" az bíróságot, kibővíteni a testület több mint 200 éve érvényben lévő létszámát.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready