2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Golán-fennsíki drúzok kimenekítették vallási elöljárójuk holttestét egy izraeli kórházból

A megszállt Golán-fennsík Mádzsdel Sámsz drúz településéről tegnap egy izraeli kórházba szállították a koronavírussal megfertőződött, s akkorra már súlyos állapotban levő Ábu Zájed ed-Dín Hászán Hálábi sejket, a drúz vallási közösség köztiszteletben álló elöljáróját. A drúz vallási vezető néhány óra múlva meghalt, s holttestét a falubelijei erőszakkal kimentették az izraeli kórházból.  Mádzsdel Sámsz település vörös besorolása miatti hatósági tilalom ellenére az elhunytat fölravatalozták, s koporsója előtt több ezren rótták le kegyeletüket – írja a Jiszráél Há-Jom, az alarab.com és a golantimes.com hírportál.
Zoom
Ábu Zájed ed-Dín Hászán Hálábi drúz vallási elöljáró (fotó: Hona)
A megszállt (s Donald cézár által nemrégiben nagylelkűen Izraelnek adományozott) Golán-fennsík Mádzsdel Sámsz nevű drúz falujából a tegnap déli órákban már válságos állapotban szállították kórházba a galileai C’fát városbeli Zív Gyógyászati Központba Ábu Zájed ed-Dín Hászán Hálábisejket (76), a drúz vallási közösség tekintélyes elöljáróját. A koronavírussal megfertőződött idős ember néhány órával később a kórházban meghalt, s ezután kezdődött a holttest kimenekítésének drámája.
Zoom
A drúzok megrohamozzák a kórház főbejáratát (fotó: térfigyelő kamera)
A vallási vezető halálhírére tegnap este gépjárműkonvojjal több tucat Mádzsdel Sámsz-i drúz férfi jelent meg az izraeli kórház előtt, s amint az ide kattintva megtekinthető videón látható, valóságos közelharcot vívtak a főbejáratot biztosító őrrel és egy biztonsági tiszttel, miközben a helyszínre riasztott három rendőr tétlenül szemlélte a történéseket. A drúzok így nem ütköztek keményebb ellenállásba, s egyikük helyismeretének köszönhetően gyorsan le is jutottak a pincébe, a kórházban elhunytakat tároló hűtőhöz, majd a vallási elöljáró holttestével angolosan távoztak Mádzsdel Sámsz irányába.
Zoom
A sejket Mádzsdel Sámsz labdarúgópályáján ravatalozták fel (fotó: golantimes.com)
A hatóságoknak közben tudomására jutott: a drúzok Mádzsdel Sámsz falu labdarúgópályáján kívánják fölravatalozni a nagyra becsült elöljáró holttestét péntek estétől kezdve másnap délig, azért, hogy minél többen leróhassák kegyeletüket. A drúzok körében egyébként bevett halott búcsúztatási szokásnak a hatóságok ezúttal azért igyekeztek elejét venni, mert Mádzsdel Sámsz az igen fertőzött vörös települések közé tartozik, másrészt meg várható volt, hogy a nagy tömeg figyelmen kívül hagyja majd az óvintézkedéseket.
Zoom
A pályán a férfiak, míg a lelátón a nők foglaltak helyet (fotó: golantimes.com)
Mádzsdel Sámsz labdarúgópályáján annak rendje és módja szerint fölravatalozták a drúz vallási elöljáró holttestét. Az ravatalon, a holttest mellé, valamint a pálya több helyén is kitűzték, kifeszítették a zöld, piros, sárga, kék és fehér színű drúz zászlót. A felravatalozott vallási elöljáró búcsúztatásakor kerek fehér, piros, a vallásos drúz férfiak által hordott turbánnal a fejükön, szigorúan arcmaszkkal több százan a pálya füvén elhelyezett székeken, míg tőlük szigorúan elkülönítve, a lelátón a nők.
Zoom
Tömeg fogadja a sejk kimenekített holttestét tegnap éjjel Mádzsdel Sámszban
Ábu Zájed ed-Dín Hászán Hálábi sejket ezekben az órákban helyezik örök nyugalomra Mádzsdel Sámsz temetőjében, s a jelek szerint a megszálló izraeli hatóság jobbnak látta nem feloszlatni a nagyszámú gyászoló tömeget.
H. J. – Kuruc.info  Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready