2020. december 2., szerda, Melinda, Vivien, Aranka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 A HírTV nézői nem értik, mi a baj szegény Jóskával, hiszen ő csak a gyülekezésre vonatkozó szabályokat sértette meg22:35 Amerikai igazságügyi miniszter: nincsenek bizonyítékok kiterjedt választási csalásra22:24 Szudán mégsem írná alá a békeegyezményt Izraellel - Trumpék ugyanis nem szolgáltatják a beígért baksist21:47 Exkluzív: Szájer József elmagyarázta, mit értettek félre a rendőrök21:03 Szijjártó szolidaritást kért a NATO tagállamaitól a kárpátaljai magyarüldözés ügyében - azt várhatjuk20:29 Egy színésznő közölte, hogy mostantól inkább nem is leszbikus, hanem "transznemű", és Elliot a neve19:58 Most éppen a himnuszunk miatt hurcolnak meg kárpátaljai magyarokat - Zelenszkij pártjának köszönhetően19:36 Kemény kérdés Orbánhoz: ekkora nagy Kifejlesztett országban miért nem tudják kikutatni ezt a vírust?!19:05 Már "hazajárnak" Úzvölgyébe a megszállók: az Erdély-rablást is ott ünnepelték, s üzentek Magyarországnak is18:42 Toroczkai: 30 nap elzárást kaptam18:07 Tiltott drogos-buzeráns orgián vett részt a "polgári-konzervatív" Szájer - véres kézzel, az ereszcsatornán menekült a rendőrök elől a brüsszeli buzibárból17:01 Tömegbe hajtott egy autós a németországi Trierben, halottak is vannak16:55 Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda16:06 Elégették a trianoni diktátumot; legyen ünnepnap a második bécsi döntés évfordulója!14:42 A hollandok korlátozni próbálták a transzkreatúrák szaporodását - most bocsánatot kérnek, és kártérítést fizetnek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Újabb település elfoglalását jelentette be az etióp kormány

Elfoglalt egy újabb települést a lázadó Tigré tartományban előrenyomuló etióp hadsereg - közölte az etióp kormány szombaton.
A tájékoztatás szerint a hadsereg Adigrat várost vonta az ellenőrzése alá, a régió székhelyétől, Mekellétől 116 kilométerre északra. Az etióp hadsereg a régió fővárosának irányába tör előre, hogy leverje a Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) vezette lázadást, és helyreállítsa a központi kormány fennhatóságát a térségben.
A TPLF egyelőre nem reagált az etióp kormány hadisikerről szóló bejelentésére. Független forrásból nehéz ellenőrizni akár a kormány, akár a TPLF bejelentéseit, mert Tigré régióval megszakadt a telefon- és az internetösszeköttetés még november elején, amikor a harcok elkezdődtek.
Az etióp központi kormányzat nem ismeri el Tigré régió vezetőjeként a TPLF-t, amely helyben igen népszerű, és amely szeptemberben a központi kormány ellenkezésével dacolva választásokat tartott, hogy legitimálja hatalmát.
November 4-én robbantak ki harcok a térségben, miután Abij Ahmed miniszterelnök azzal vádolta a TPLF-et, hogy a fegyveresei megtámadtak egy katonai bázist, és katonai felszerelést zsákmányoltak. Az etióp haderő ezután indított offenzívát a TPLF ellen.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready