Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek12:17 Pápai eligazítás: folyamatosan holokausztozni kell11:55 "Izraeli támadó rakéták árasztanák el az iráni célpontokat" - megint háborúra készülnek a zsidók11:33 Rontáslevételért, áldásért-szerencséért tízmilliók - amíg egyes magyaroknak ennyi eszük van, a cigányoknak ez az ígéret földje10:53 Végstádiumban a vendéglátóipar
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük

Reklám

Mivel a bevándorlók és a bevándorló háttérrel rendelkező európaiak jelentősen hozzájárulnak az Európai Unió működéséhez, az Európai Bizottság fel akarja számolni azokat az akadályokat, amelyek gátolhatják részvételüket és befogadásukat az európai társadalomba - rögzítette az Európai Bizottság a bevándorlók társadalmi integrációjáról és a befogadásáról szóló, kedden bemutatott cselekvési tervében.
Zoom
Íme egy tanár vagy egy orvos... azazhogy nem, ő a nizzai templomban lefejezést gyakorló túlképzett
Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos a stratégia bemutatásakor közölte, mivel a sikeres integráció és befogadás elengedhetetlen része a jól irányított és hatékony migrációs és menekültügyi politikának, valamint elengedhetetlen a társadalmi kohézió és a dinamikus gazdaság szempontjából is, a cselekvési terv egyebek mellett oktatási és foglalkoztatási tervet vázol fel, illetve az egészségügyi szolgáltatások és a lakhatás biztosításához kíván hozzájárulni.
Zoom
Túlképzett orvosok, ápolók, tanárok...
Kiemelte, a befogadás az európai életforma megtestesülése, az integrációs és befogadási politikák létfontosságúak az újonnan érkezők és a helyi közösségek számára, továbbá hozzájárulnak az összetartó társadalom és az erős gazdaság kialakításához.
"Mindenkinek, akinek joga van ahhoz, hogy Európában tartózkodjon, hozzá kell férnie azokhoz az eszközökhöz, amelyek szükségesek ahhoz, hogy teljes mértékben kibontakoztathassa a képességeit, valamint vállalni tudja az Európai Unióban irányadó jogokat és kötelezettségeket" - fogalmazott az uniós biztos.
Azoknak, akik "a migránsokban veszélyt látnak", kérdésre válaszolva azt közölte,
az unió nem tartja veszélyesnek azt a szíriai orvost, aki Európában taxisofőrként dolgozik, sem pedig azokat a migráns vagy migráns hátterű ápolókat és tanárokat, akik túlképzettek ahhoz a munkához, amelyet Európában végezni kénytelenek.
"Még több migránsra lesz szükség"
Ylva Johansson belügyi biztos azt hazudta, a migránsok már most az európai társadalom részét képezik. További befogadásuk és integrációjuk minden fél számára előnyös helyzetet, egy ellenállóbb társadalomba való gazdasági szempontú befektetést jelent.
Sok migráns van Európában, a következő években azonban még több migránsra lesz szükség, ugyanis az európai egy öregedő társadalom, amelynek hamarosan munkaerőre lesz szüksége.
A társadalom minden tagjának, köztük a társadalom szerves részét képező migránsoknak fontos szerepük van az összetartó és virágzó társadalmak megteremtésében - állította.
Zoom
A cselekvési tervet bemutatva az uniós biztos közölte, a szöveg célzott támogatást javasol, figyelembe véve az olyan egyedi jellemzőket, mint például a nemi hovatartozás vagy a vallási háttér, amelyek "sajátos kihívásokat jelenthetnek" a migráns háttérrel rendelkezők számára.
Befogadó oktatást és képzést kíván biztosítani a kisgyermekkortól a felsőoktatásig, amelynek középpontjában a képesítések elismerésének megkönnyítése áll. A foglalkoztatási lehetőségek és a készségek elismerésének javítását célozza, javítani kívánja a migráns háttérrel rendelkezők egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését, valamint biztosítani, hogy az érintettek tájékoztatást kapjanak jogaikról. Meg akarja szüntetni a velük szemben jelentkező "kirekesztést, hátrányos megkülönböztetést és a rasszizmust". Továbbá uniós alapok támogatásával kívánja lehetővé tenni a megfelelő és megfizethető lakhatáshoz való hozzáférésüket - közölte az uniós biztos.
(MTI nyomán)
Két kapcsolódó a több ezer lehetséges közül:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready