Bezár!
2021. január 24., vasárnap, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Joghurttal ünnepelték "román barátaink" a "kis egyesülést"16:14 A holland rendőrség őrizetbe vette a sárga Escobart15:46 Tényleg semmi szükség kerítésre: sok elszenesedett holttestet találtak Mexikóban, az amerikai határ közelében14:59 "Keményen az asztalra csaptunk" - mondta az Európai Tanács elnöke14:23 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának13:57 Lapátra tették a Hertha vezetőedzőjét - Dárdai visszatérhet13:41 Eljött a női kvóták ideje a madridi Prado múzeumban is - mindezt a takarékosság jegyében13:02 Az iraki vezetés ma elárasztotta a jogvédők könnycsatornáit12:26 Lassan érkezik a vírus antiszemita variánsa11:57 OGYÉI-főigazgató: idő kérdése, és Európában szerephez jut a Szputnyik V11:40 Tizenegy bányászt kimentettek a berobbant kelet-kínai aranybányából11:23 Az "elveszett jobboldali szavazat" mítoszának cáfolata11:06 Közútkezelő: újra téliesebbek az útviszonyok10:51 Szijjártó: kész a megállapodástervezet a kínai vakcináról, csak alá kell írni, ha megkapja a hazai engedélyt az oltóanyag10:34 Így játszhatták át a kurvák a cigánybűnözők kezei közé a később meggyilkolt milliárdost - egy érdekes beszélgetés fedett fel újabb részleteket
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Eltemették Iránban a zsidó terrorállam legújabb áldozatát

Reklám

Állami szertartás után eltemették hétfőn Teheránban a három nappal korábban meggyilkolt Mohszen Farizade iráni atomtudóst. Amir Hatami tábornok, védelmi miniszter gyászbeszédében fogadkozott, hogy az ország az eddiginél gyorsabban és nagyobb erőfeszítéssel folytatja a tudós munkáját.
A gyászszertartást a védelmi minisztérium épülete melletti területen tartották meg, és jelen volt rajta sok magas rangú tisztségviselő, köztük miniszterek és a Forradalmi Gárda elitalakulat parancsnokai. A védelmi miniszter beszédét élőben közvetítette az állami tévé. Hatami tábornok hangsúlyozta, hogy Farizade meggyilkolása még inkább egységbe forrasztja az irániakat, és még eltökéltebbé teszi őket. Ismét megtorlással fenyegette meg Irán ellenségeit. Ezenkívül bírálta azokat az országokat, amelyek nem ítélték el a gyilkosságot, és figyelmeztette őket, hogy "ezért egyszer még bűnhődni fognak".
Eddig is ismert volt, hogy a tudós tagja volt a Forradalmi Gárdának, és a nyugati országok a nukleáris fegyver kifejlesztését célzó titkos, AMAD nevű program egyik vezetőjeként tartották számon. Ez a program hivatalosan 2003-ban véget ért, az Egyesült Államok viszont gyanítja, hogy titokban tovább él. A védelmi miniszter beszédében most elárulta, hogy Farizade egyúttal egyik helyettese, valamint az iráni védelmi kutatóintézet vezetője is volt.
Farizade koporsóját a hétvégén felravatalozták az ország két legjelentősebb szent városában, Meshedben és Kúmban, majd Khomeini imán teheráni mauzóleumánál, a gyászszertartás után pedig a Teherán északi részén lévő temetőbe vitték eltemetni, ahol két másik meggyilkolt atomtudós is nyugszik.
A Farsz iráni félhivatalos hírügynökség vasárnap, az angol nyelvű Press TV pedig hétfőn jelentette, hogy a merénylet helyszínének közelében találtak egy izraeli gyártmányú, távirányítású gépfegyvert. Az eddig ismert információk szerint a tudóst és testőreit fegyveresek támadták meg pénteken. Az állami tévé al-Alam nevű csatornája azt is tudni vélte, hogy a szóban forgó automata lőfegyver műholdról irányítható.
Az iráni vezetők egységesen Izraelt vádolják a gyilkossággal.
Hétfőre virradóan az Egyesült Arab Emírségek, amely nemrég megállapodást kötött Izraellel kapcsolataik normalizálásáról, közleményben szigorúan elítélte a gyilkosságot.
Farizade megölése miatt az iráni parlament elkezdte annak a törvénynek a felülvizsgálatát, amely jóváhagyta Irán megállapodását a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ). Eszerint a NAÜ ellenőrei rendszeresen meglátogathatnak nukleáris létesítményeket az országban. E látogatások lehetővé tételére a nagyhatalmakkal kötött 2015-ös nukleáris megállapodás kötelezi Iránt.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready