Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:03 Ez a rusnya, nőnek öltöző, körülmetélt buzeráns lesz a Biden-kormány helyettes egészségügyi titkára19:28 Rúgott még egy utolsót Trumpba a szenátus republikánus párti többségének vezetője19:14 Peking szerint ők helyesen jártak el járványügyben18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nyugalmazott spanyol katonatisztek pótolhatatlannak nevezték Francót - vizsgálatot követelnek ellenük

Reklám

A spanyol védelmi miniszter ügyészségi vizsgálatot sürgetett csütörtökön egy kiszivárgott elektronikus üzenetváltás ügyében, amelynek során nyugalmazott katonatisztek a hírek szerint Francisco Franco tábornokot éltették, és arról beszéltek, hogy agyon kellene lőni egyes politikai ellenfeleket.
Zoom
Az Infolibre hírportál tette közzé az üzeneteket, amelyeket a légierő akadémia egykori - az 1963-ban indult osztály - tagjai küldtek egymásnak egy privát Whatsapp-csoportban. Néhányan a csoport tagjai közül aláírói voltak azoknak a leveleknek, amelyeket több tucat nyugalmazott katonatiszt küldött VI. Fülöp királynak novemberben, bírálva az országot irányító baloldali kormánykoalíciót. A levelek nyelvezete több helyen "a szélsőjobboldali politikusok stílusát idézte". Ostorozták egyebek között a Pedro Sánchez miniszterelnök vezette szocialista-kommunista kormányt és azokat az alkukat, amelyeket a kormány kötött szeparatista pártokkal a parlamentben.
Sem VI. Fülöp, sem a spanyol uralkodóház nem reagált a levelekre.
Margarita Robles védelmi miniszter csütörtökön úgy fogalmazott: mind a levelek, mind az üzenetváltás tartalma "elítélendő", és az nem tükrözi a spanyol hadsereg nézeteit.
"Egyesek - saját magukat a hadsereg tagjainak álcázva, holott már rég nem azok - megpróbálják kínos helyzetbe hozni az államfőt, illetve azon munkálkodnak, hogy besározzák a fegyveres erőket" - mondta a tárcavezető újságírók előtt.
Az Infolibre cikke szerint a Whatsapp-csoportban beszélgetés folyt a Katalónia függetlenségéért küzdő aktivistákról, akiket az egyik tag megjegyzése szerint le kellene lőni. Egy másik résztvevő pótolhatatlannak nevezte Franco tábornokot.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready