Zsidótelepes és ortodox vallásos talmudiskolás ifjak különös módját választották a „szilveszteri mulatságnak”: Jeruzsálemben és a megszállt Ciszjordánia több településén erőszakos, gyújtogatásokba torkolló tüntetések zajlottak a hét elején a palesztinokat kővel dobáló zsidó telepes suhanc halála miatt. Az erőszakos, palesztinok elleni hajtóvadászattal is párosuló kilengéseket az sem akadályozta meg, hogy Binjámin Netanjáhu tegnap délután részvétét fejezte ki a kődobáló suhanc szüleinek – írja a Jedi’ot Áháronot.
Zoom
A kődobáló nemzeti hős halála miatt tüntetnek Jeruzsálemben (fotó: Szláv Sálom)
Amint arról mi is beszámoltunk, a hét elején zsidótelepes suhancok, pontosabban az úgynevezett „dombok ifjúsága” nevű, a palesztinok szülőföldről történő erőszakos elűzésére szervezkedő banda néhány tagja a megszállt Ciszjordániában kővel dobálta az úton haladó palesztin autókat. A lakossági bejelentésre a helyszínre érkező rendőrség láttán a kiválasztottak autóba ültek, és igyekeztek elinalni. A többszöri felszólítás ellenére sem álltak meg, menekülés közben járművük átszakította a szalagkorlátot, majd a sziklás talajon landolt, pontosabban fejreállt. Az autóban ülő egyik fiatalkorú megszálló életét vesztette, három társa megsérült. A gyilkos ösztönű telepes ifjú halála utáni napokban Izraelben és a megszállt területeken egymást követik az izraeli rendőrség „túlkapása” miatti tüntetések.
Zoom
Talmudiskolások rohamozzák meg a palesztin autó utasait Jeruzsálemben (videókép)
Jeruzsálem több pontján tegnap este és éjszaka is több erőszakba torkolló tüntetés zajlott az időközben nemzeti hőssé avanzsált kődobáló zsidó fiatal halála miatt. A tiltakozókat az sem nyugtatta meg, hogy Binjámin Netanjáhu miniszterelnök még tegnap délután telefonon kifejezte részvétét a palesztinokat kővel dobáló suhanc szintén zsidótelepes szüleinek, s egyben meghívta őket személyes találkozóra…
Zoom
Az egyik palesztin kipattan az autóból (videókép)
Jeruzsálem egyik forgalmas útján az éjszaka folyamán közel egy tucat zsidó suhanc, főként ortodox jesivanövendékek támadtak rá egy elhaladó palesztin járműre s a benne ülő három utasára. Nagyméretű köveket és deszkákat zúdítottak a végül megállásra kényszerült autóra, az ablakait betörték, miközben héber-arab keveréknyelven ezt ordítozták: „Kapd el, kapd el őket! Követ rájuk! Az anyjuk p…ját!”.
Zoom
Palesztin otthon az éjjeli zsidójárás után Havárá faluban (fotó: Jés Din)
Az egyik palesztin végül kiugrott az autóból, és megpróbálta feltartóztatni a vérszomjas, s - amint a videón is látható - egyedül azért gyáva zsidó ifjakat. Közben az autó a benn ülő két utasával megfordult, és a túlerővel szemben menekülőre fogva elhajtott a helyszínről, de közben felvette a néhány suhancot megkergető harmadik palesztint.
Fiatal zsidó telepesek az elmúlt éjszaka folyamán kővel dobálták meg a palesztinok otthonait, s gyújtogattak a ciszjordániai Nablusz város közelében levő Havárá palesztin faluban és más településeken.
H. J. – Kuruc.info