Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek12:17 Pápai eligazítás: folyamatosan holokausztozni kell11:55 "Izraeli támadó rakéták árasztanák el az iráni célpontokat" - megint háborúra készülnek a zsidók11:33 Rontáslevételért, áldásért-szerencséért tízmilliók - amíg egyes magyaroknak ennyi eszük van, a cigányoknak ez az ígéret földje
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Conte hazaáruló bandája kitörli az anyát és az apát a személyi igazolványokból

Reklám

Az anya és apa neve helyett a személyi igazolványokba visszahelyezik az "egyes és kettes szülő" megnevezést, amelyet a volt belügyminiszter Matteo Salvini törölt el 2019-ben - közölte az olasz sajtó csütörtökön.
Zoom
Fotó: giorgiameloni.it
Luciana Lamorgese jelenlegi belügyminiszter a parlamentben jelentette be, hogy a 14 év alatti állampolgárok személyes dokumentumaiban az eddigi anya és apa megnevezést az egyes és kettes számú szülő meghatározás váltja fel.
A miniszter az intézkedést az "Európai Unió szabályozásához való igazodással" indokolta. A módosítást a személyi adatvédelemért felelős ombudsman is támogatja.
Az "egyes és kettes számú szülő" megnevezést 2015-ben az akkori miniszterelnök, Matteo Renzi vezette be a "nem nő és férfi alkotta családokban élő gyerekek diszkriminációjának elkerülése címén". Négy évvel később Matteo Salvini belügyminisztersége alatt az anya és apa megnevezés került vissza a személyi igazolványokba.
Az "LMBT-közösség" szóvivője, Fabrizio Marazzo hangoztatta, hogy a jobboldali Matteo Salvini minisztersége alatt egyetlen éjszaka alatt eltörölték az "egyes, kettes szülő" megnevezést. "Azóta másfél év telt el, a baloldali kormánynak ennyi idő kellett, hogy politikai bátorsága legyen az LMBT-családok gyerekeinek elismerésére" - rótta fel.
Matteo Salvini, az ellenzéki Liga párt politikusa úgy reagált, hogy - mint fogalmazott - az Olaszországban zajló egészségügyi vészhelyzet és kormányválság közepette a jelenlegi belügyminiszter "azzal tölti az idejét, hogy eltörli az anyát és az apát". "Minél előbb váltjuk le ezt a kormányt, annál jobb" - tette hozzá Matteo Salvini.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready