Bezár!
2021. február 25., csütörtök, Géza napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:54 Svájc március elsejétől enyhít a korlátozásokon22:38 Izraelben a hatóságok fogják megpróbálni rávenni az engedetlenkedőket az "oltakozásra"22:15 Késsel akart autót "vásárolni" a cigány - spriccelt a vér az idős áldozat ütőeréből21:57 Olaszországban húsvét utánig hosszabbították meg a korlátozásokat21:21 Kiutasítják az EU caracasi nagykövetét20:44 Ez a legújabb: "gyerekek nélkül nem lesz nyájimmunitás, muszáj őket minél előbb beoltanunk"20:32 Megtalálták egy 1994-ben elkövetett gyilkosság elkövetőjét - és adtak neki négy évet20:15 Putyin: "információs provokációk készülnek Oroszország ellen"20:05 A fél országban ismét sűrű ködre figyelmeztetnek19:37 Jókai, a hímsoviniszta19:11 Romney: Trump harmadszor is elnökjelölt lesz, ha elindul a 2024-es választáson18:50 Meghaladta a 18 milliót a beadott első oltási dózisok száma Nagy-Britanniában18:34 Irán nagy hatósugarú harci drónt fejleszt17:55 Átlagosan 29,4 évesen szülnek először a nők az EU-ban - és ezt még torzítja is a muszlim-cigány szaporodás17:31 105 nap után megérkezett a bértámogatás! - Fejenként 10 416 forint...
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Bidenék felül fogják vizsgálni a tálibokkal megkötött békemegállapodást

Reklám

Joe Biden új amerikai elnök kormányzata felül fogja vizsgálni az afganisztáni tálib lázadókkal tavaly februárban megkötött békemegállapodást - közölte pénteken Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója telefonon afgán hivatali partnerével hivatalos bejelentés szerint.
A megállapodás úgy szól, hogy az Afganisztánban állomásozó amerikai erők 2021 májusáig teljesen kivonulnak az országból terrorizmusellenes garanciákért cserébe.
Donald Trump leköszönt amerikai elnök hivatali idejének vége felé újabb csapatkivonást rendelt el Afganisztánból, és ennek megfelelően az ottani amerikai erők létszáma a múlt héten 2500-ra csökkent, a legkisebbre 2001 óta, amikor bevonultak. A kormányellenes tálibok azonban az amerikai teljes kivonulás közeledtével nemhogy csökkentenék támadásaik számát, az utóbbi időben egyre intenzívebbek lettek ezek, a nemzetközi közösség pedig azt követeli az afgán kormánytól és a táliboktól, hogy kössenek tűzszüneti megállapodást. A felek képviselői január elején már egyszer találkoztak, és elkezdtek egy tárgyalássorozatot a tűzszünetről és a hatalommegosztásról.
A fehér házi közlemény szerint Sullivan elmondta Hamdulla Mohib afgán nemzetbiztonsági tanácsadónak: a felülvizsgálat során azt nézik majd meg, hogy a tálibok betartották-e vállalásaikat. Nevezetesen: megszakították-e kapcsolataikat a lázadó terrorcsoportokkal, törekszenek-e az erőszakcselekmények számának csökkentésére, valamint a párbeszédre a kabuli kormánnyal és más térségbeli fontos tényezőkkel. Sullivan hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok óriási erőfeszítéseket fog tenni annak érdekében, hogy az afgán kormány és a tálibok tartós békemegállapodást tudjanak kötni, és eljussanak az igazságos politikai rendezésig is.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért?
» Egyetértek» Nem értek egyet» Azonnali és teljes körű nyitást szeretnék, biztonsági szabályok nélkül
A rendezvények, koncertek, fesztiválok, sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek? Vagy ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér?
» A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni» Nem szabad látogathatóvá tenni a járvány végéig ezeket az eseményeket» Azonnal látogathatóvá kell tenni, függetlenül a beoltottságtól
Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?
» Egyetértek» Nem értek egyet» Vissza kell állítani a járvány előtti állapotokat ebben is

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready