Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában

A hongkongi választási bizottság választaná meg a város törvényhozóinak egy részét a pekingi központi vezetés a hongkongi választási rendszerrel kapcsolatos reformjai nyomán - közölte pénteken Vang Csen a kínai Országos Népi Gyűlés állandó bizottságának elnökhelyettese a kínai törvényhozás éves ülésszakának megnyitóján.
A zömében Peking-párti, a hongkongi kormányzót is megválasztó bizottság továbbá közvetlenül venne részt a hongkongi törvényhozói tanács tagjainak jelöltek előterjesztésében - ismertette Vang.
Vang azt hangoztatta: az elmúlt években egyes külföldi erők kihasználták a hongkongi választási rendszer kiskapuit, hogy beavatkozzanak a város ügyeibe. Emlékeztetett: 1984-től kezdve Kína akkori vezetője, Teng Hsziao-ping kijelentette, hogy Hongkong visszatérését követően a város legfőbb közigazgatási testületét hazafiaknak kell alkotniuk. Idén januárban pedig Hszi Csin-ping kínai elnök Teng jelmondatát idézve hangsúlyozta, hogy Hongkong stabilitása szempontjából alapvető fontossággal bír, hogy a várost hazafiak kormányozzák - idézte fel Vang.
A jelenleg érvényben lévő választási rendszerben a 70 főt számláló törvényhozó tanács tagjainak felét közvetlenül a hongkongi választók választják meg, míg a további 35 tagról szakmai vagy egyéb érdekcsoportok döntenek. Egyes megfigyelők szerint a reformokat követően félő, hogy az ellenzéki jelöltek nem kapnak esélyt arra, hogy induljanak a választásokon.
A hongkongi választási reformok határozattervezetéről a március 10-éig tartó ülésszakon dönt majd az Országos Népi Gyűlés.
Közben a South China Morning Post című hongkongi lap pénteken meg nem nevezett forrásra hivatkozva jelentette, hogy a hongkongi törvényhozói tanácsi választásokat várhatóan 2022 szeptemberére halasztják. A választások eredetileg tavaly szeptemberben lettek volna esedékesek a városban, a kormányzat azonban a koronavírus-járványra hivatkozva egy évre elhalasztotta az esemény megrendezését.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready