Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Azerbajdzsánt "aggasztja", hogy Örményország hadseregének korszerűsítéséről tárgyal Oroszországgal

Azerbajdzsánt aggasztja, hogy Örményország tárgyalásokat folytat Oroszországgal fegyveres erőinek modernizálásáról - jelentette ki Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök kedden egy bakui konferencián.
"Nagyon aggaszt bennünket, hogy Örményország tárgyalásokat folytat Oroszországgal hadserege modernizálásáról. Az orosz felet pedig tájékoztattuk aggodalmainkról. A bosszúállás minden lehetősége csak felesleges feszültséget okoz" - hangsúlyozta Aliyev, felszólalva az Új szempont a Dél-Kaukázusban: konfliktus utáni fejlődés és együttműködés elnevezésű fórumon.
Az azeri elnök nem zárta ki az örmények és az azerbajdzsániak békés egymás mellett élését. Példaként többször említette Georgiát, ahol az azeriek és az örmények nemcsak ugyanabban a régióban, hanem néha még ugyanazokban a falvakban is együtt élnek.
Az Azerbajdzsántól egyoldalúan elszakadt, majd magát függetlennek kinyilvánító, örmény többségű Hegyi-Karabah hovatartozása miatti háborús konfliktus 1988-ban, még a Szovjetunió fennállásakor robbant ki, és azóta folyamatosan fegyveres összetűzésekhez vezetett az örmények és az azeri erők között. A térségben tavaly szeptember 27-én azeri offenzíva indult az enklávé és az örmények kezén lévő környező települések visszafoglalására, és Bakunak sikerült jelentős területeket ellenőrzése alá vonnia.
Tavaly november 9-én Vlagyimir Putyin orosz államfő, Nikol Pasinján örmény kormányfő és Aliyev közös nyilatkozatot írt alá a hegyi-karabahi ellenségeskedések teljes beszüntetéséről. A dokumentum szerint az azerbajdzsáni és az örmény hadsereg maradt az elfoglalt pozíciókban, számos terület azeri fennhatóság alá került, és orosz békefenntartókat telepítettek az érintkezési vonal és a Lacsin-folyosó mentén.
Aliyev a keddi konferencián az hangoztatta, hogy országának nincsenek területi követelései Örményországgal szemben. "Emlékezni fogunk a történelmünkre, de nincsenek területi követeléseink egyetlen országgal szemben sem, beleértve Örményországot is" - mondta. Szólt arról is, hogy Azerbajdzsán rövid időn belül befejezi a főbb infrastrukturális projekteket Hegyi-Karabah térségében. Szerinte a következő három évben elvégzik az összes nagy beruházást, így a vasútvonalak, autópályák, energiatermelő kapacitások és a vízellátás javítását célzó építkezéseket.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready