Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Blinken Afganisztánban: "az együttműködés újabb fejezete kezdődik"

Előre be nem jelentett látogatásra Afganisztánba érkezett csütörtökön Antony Blinken amerikai külügyminiszter, egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok, majd a nemzetközi koalíció többi tagja is bejelentette, szeptember 11-ig kivonja csapatait az országból.
Az amerikai diplomácia vezetője többek között Asraf Gáni afgán elnökkel és Abdulla Abdullával, a nemzeti megbékélési tanács vezetőjével találkozott a fővárosban.
"Az oka annak, hogy ilyen röviddel az előző esti elnöki beszédet követően itt vagyok, hogy jelenlétünkkel demonstráljuk az Afganisztán melletti tartós elkötelezettségünket" - mondta Blinken.
"A partnerség megváltozik, de maga a partnerség tartós lesz" - fogalmazott.
A külügyminiszter utalt Joe Biden elnök azzal kapcsolatos szavaira, hogy Washington diplomáciai és pénzügyi támogatást fog nyújtani Kabulnak, illetve továbbra is segíteni fogja a békemegállapodás megkötését az iszlamista tálib lázadókkal.
Gáni kiemelte, hogy tiszteletben tartják a döntést, és ahhoz igazítják a kormány prioritásait, valamint háláját fejezte ki az amerikai erőknek.
Közleményében Abdulla leszögezte: "Ez nem jelenti a két ország közötti kapcsolatok és együttműködés végét. Ennek újabb fejezete kezdődik, s folytatni fogjuk a közös munkát számos területen."
A tálibok eközben ismét felszólítottak a külföldi erők "azonnali" kivonására, a tavaly februári egyezmény megsértésével vádolva az amerikai kormányt. Emellett aláhúzták, hogy "soha semmilyen körülmények között nem adják fel" azon céljukat, hogy "tisztán iszlám rendszert" hozzanak létre a dél-ázsiai országban.
Antony Blinken Brüsszelből érkezett Kabulba, ahol szerdán Lloyd Austin védelmi miniszterrel tájékoztatták a NATO-t az amerikai kormány lépéséről.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready