2021. június 23., szerda, Zoltán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:17 Szalai Ádám góljával vezetünk!21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"18:02 Az Egyesült Államokban képezték ki a szaúdi újságírót feldaraboló testőröket
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

"Atomfegyveres újnáciktól" retteg a britek ugandai-indiai származású belügyminisztere

Reklám

Amerikai "újnáci" csoport törvényen kívül helyezését kezdeményezte hétfőn a brit kormány. Priti Patel belügyminiszter a londoni alsóháznak küldött átiratában kérte, hogy a parlament helyezze törvényen kívül az Atomwaffen Division nevű szerveződést, és mondja ki azt is, hogy a National Socialist Order nevű csoportosulás is az Atomwaffen Division, csak más néven.
Zoom
Priti Patel vallásgyakorlás közben (fotó: BAPS Youth/Fb)
Zoom
Az Atomwaffen Division német-angol szóösszetétel jelentése atomfegyveres hadosztály, a National Socialist Order jelentése nemzetiszocialista rend.
A brit belügyminiszter az alsóháznak küldött indítványában leszögezte: az Atomwaffen Division a fehérek felsőbbrendűségét hirdeti, saját meghatározása szerint "faji háború meghirdetésével fehér etnikai alapú fasiszta államalakulat létrehozására törekszik", és ennek elérése végett "erőszakcselekményekre buzdítja követőit".
A brit kormány javaslata alapján bűncselekménynek minősülne a csoportbeli tagság, és az is, ha valaki másokat csatlakozásra ösztökél. E "bűncselekmények" miatt tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.
Priti Patel az alsóháznak küldött átiratában közölte ugyanakkor, hogy az új terrorizmusellenes törvény alapján - amelyet II. Erzsébet királynő hamarosan kihirdet - az ilyen szerveződésekben viselt tagság legmagasabb büntetési tétele 14 évre emelkedik.
Az Atomwaffen Division a brit belügyminisztérium hétfői tájékoztatása szerint tavaly márciusban azt állította, hogy feloszlatta magát, de júliusban utódszervezeteként megalakult a National Socialist Order.
A brit kormány megítélése szerint azonban ugyanaz a csoport tevékenykedik tovább más névvel, és "ugyanazt a torz ideológiát hirdeti", amelyet az Atomwaffen Division név alatt is terjesztett - áll a minisztérium ismertetésében.
A brit belügyminisztérium terrorcsoportként említi a szerveződést, amely a tárca hétfői tájékoztatása szerint más, hozzá laza szálakkal kötődő külföldi szervezetek létrejöttét is ösztönözte. Ezek közé tartozott a Feuerkrieg Division, amelyet a brit kormány tavaly júliusban szintén terrorszervezetnek nyilvánított és törvényen kívül helyezett.
Priti Patel a londoni alsóháznak küldött hétfői beterjesztésében közölte: "az ehhez hasonló elvetemült, fehér felsőbbrendűséget hirdető szerveződések létének célja az, hogy gyűlöletet terjesszenek, megosztottságot szítsanak és erőszak alkalmazásával szerezzenek érvényt beteg ideológiájuknak".
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready