Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Közös japán-amerikai-francia hadgyakorlatot tartanak május közepén Japánban

Közös japán-amerikai-francia hadgyakorlatot tartanak május közepén Japánban - jelentette be pénteken Kisi Nobuo japán védelmi miniszter.
A május 11-tól 17-g tartó hadgyakorlat a szigetország délkeleti részén lesz, az amerikai tengerészgyalogság, a francia hadsereg és a japán önvédelmi erők alakulatainak részvételével.
Ez lesz az első nagyszabású hadgyakorlat Japánban három ország részvételével, és egybeesik azzal a tokiói törekvéssel, hogy az Egyesült Államokon kívül más szövetségesekkel is erősítse a védelmi együttműködést Peking egyre tolakodóbbnak tartott magatartása közepette a Dél- és Kelet-kínai-tengeren.
Kisi Nobuo úgy nyilatkozott sajtótájékoztatóján, hogy Franciaország osztja a szabad és nyílt indiai-csendes-óceáni térséggel kapcsolatos japán nézeteket. Japán, az Egyesült Államok és Franciaország együttműködésével tovább akarja javítani a japán önvédelmi erők képességét a távoli szigetek megvédésére.
Tokiót különösen a Kína által sajátjának tekintett, de japán fennhatóság alatt álló lakatlan Szenkaku-szigetek (kínaiul Tiaojü) körüli kínai tevékenység aggasztja. Párizsnak is vannak a térségben stratégiai érdekeltségei és területei, például az Indiai-óceánon Réunion szigete vagy a Csendes-óceán déli részén fekvő, öt szigetcsoportból álló Francia Polinézia.
A közös hadgyakorlatot a déli Kjúsú szigetén lévő Kirisima gyakorlótéren és az Ainura támaszponton tartják, és lakott környezetben zajló harci cselekményeket, illetve partraszálló manővereket gyakorolnak majd.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready