2021. június 21., hétfő, Alajos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:38 Matolcsy: hiba volt elfogadni a jövő évi költségvetést21:17 Már megint Niedermüller - ezúttal a buziszínű stadion miatt hálálkodik a gyurcsányista zsidó21:08 A BMW-nek több esze van: ők nem sietnek kukába dobni a belsőégésű motorokat20:53 Itt a legújabb vírus, de ez ellen nem kell oltakozni20:32 A spanyol kormány várhatóan kegyelemben részesíti az elítélt katalán politikusokat20:12 Egy tartomány kivételével egész Olaszországban feloldották a korlátozásokat19:25 Tovább szenved a Jászság a cigánybűnözéstől19:06 A GVH vizsgálja az építőipari alapanyag-drágulás okait18:40 Csak oltási könyvvel rendelkező tanárok táboroztathatnak - a Mi Hazánk tiltakozik18:17 Újabb medvetámadás történt Székelyföldön17:58 Hat évre ítélték a postán és virágboltban rabolni próbáló szegedi jogászt17:44 Keddtől hőségriadó lép életbe17:14 Önvédelemről, titokzatos idegenről és fehér fényről hazudozik Szilágyi István fia16:53 Kaleta futni hagyását is felhozta az ügyvéd a győri fideszes pedofil védelmében16:16 Az orosz flotta repülőgéphordozó-harccsoport megsemmisítését gyakorolta Hawaii irányában
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Előrehozott választás lesz Bulgáriában

Reklám

Bulgáriában július 11-én előrehozott választást tartanak, miután nem járt sikerrel a harmadik és egyben utolsó kísérlet arra, hogy kormányt alakítsanak az ezzel megbízott pártok az április 4-i választást követően, amelyen széttöredezett pártstruktúra alakult ki - jelentette be szerdán Rumen Radev elnök.
Hozzátette, hogy várhatóan május 11-én véglegesítik az új választási bizottság megalakítását, ezután pedig kiírja a választást, egyben feloszlatja a parlamentet, és ideiglenes kormányt nevez ki.
Aznap korábban a harmadik helyen befutó Bolgár Szocialista Párt is bejelentette, hogy visszaadja a kormányalakítási megbízást. A szocialisták úgy vélekedtek, hogy a jelenlegi körülmények között lehetetlen működőképes többségi kormányt alakítani.
Az április 4-i választást az eddig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) nevű párt nyerte meg, amely rövid idő után feladta kormányalakítási próbálkozásait. Pár nappal később a legnagyobb ellenzéki erő, a választáson a második legtöbb voksot szerző Van Ilyen Nép (ITN) nevű párt is visszaadta a kormányalakítási megbízást. A Szlavi Trifonov népszerű énekes és televíziós műsorvezető által vezetett párt a tavaly nyári kormányellenes tüntetések nyomán jött létre. Miniszterelnök-jelöltjük, Antoaneta Sztefanova azonnal visszaadta a kormányalakítási megbízást, mondván az ITN nem vesz részt "koalíciókban elvtelenül".
Bár a korrupció feletti társadalmi elégedetlenség miatt az ITN és további két kisebb párt jó eredményeket ért el a választáson, együttesen sem tudnának többséget szerezni a parlamentben. Az ITN 51 képviselői helyet szerzett a számára első választáson, és a harmadikként befutó Szocialista Párt támogatására is szüksége lenne ahhoz, hogy többséget szerezzen a 240 fős parlamentben. Az ITN azonban ezt visszautasítja, mivel a szocialistákat az "oligarcharendszer" részének tekinti, amely ellen állítása szerint küzd.
Az április választáson a parlamentbe bekerült a bulgáriai törökök és muszlimok pártja, a Mozgalom a Jogokért és Szabadságért (10,49 százalék), a Demokratikus Bulgária (9,45 százalék) és a Talpra! Maffia, Takarodj! nevű polgári platform (4,72 százalék). A szocialisták, akik harmadikként kaptak lehetőséget a kormányalakításra, közölték, hogy a három új párt nem hajlandó szövetségre lépni velük.
"Politikai éretlenségről tettek tanúbizonyságot, nem tudták legyőzni saját egójukat" - kommentálta ezt újságírók előtt Kornelia Ninova, a szocialisták vezetője, hozzátéve, hogy ilyen helyzetben lehetetlennek tartják a kormányalakítást.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready