2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk12:37 Az amerikai igazságügyi minisztérium több tucatnyi Iránhoz kapcsolható weboldalt foglalt le12:16 Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A kakaófarmok mintegy 15 százaléka védett erdőkben létesült Elefántcsontparton

Reklám

A világ legnagyobb kakaótermesztőjének tartott Elefántcsontparton a kakaófarmok mintegy 15 százaléka védett erdőkben létesült - állapította meg egy új tanulmány.
A kutatást, amely a maga nemében az első, a szektor állami szabályozója készítette, és az Európai Unió egy delegációjának mutatták be Abidjanban.
"Az összeírás eredményei alapján megbízható adatbázis állt össze, amely alapvető a kávé- és kakaószektor stratégiai fejlesztéséhez" - írták a Kávé- és Kakaótanács (CCC) tanulmányában.
Elefántcsontpart legnagyobb kereskedelmi partnere, az Európai Unió törvényhozói olyan szabályozást látnak szükségesnek, amellyel megakadályozható az erdőirtáshoz és az emberi jogok megsértéséhez köthető árucikkek és termékek behozatala.
A kutatás megállapította, hogy a világ kakaótermesztésének nagyjából 40 százalékát adó Elefántcsontpart ellenőrizhető adatokkal rendelkezik, amely biztosítja a kakaó eredetének átláthatóságát és tanúsítványrendszere az ültetvényektől az abidjani és San Pedró-i kikötőkig terjed.
Minden egyes kakaóbabszem eredetét a termesztők adatai alapján fognak igazolni, a hatóság pedig automatikusan elutasítja azt, aki védett erdei területen illegálisan gazdálkodik - olvasható a jelentésben.
A törvényben, amelyet várhatóan még idén terjeszt elő az Európai Bizottság, a 27 állam mindegyikébe csak olyan mezőgazdasági nyersanyag exportálható, amelynek az eredete igazolható, nem sérti az erdők védelmét, és az áruval kapcsolatban bizonyítható a termelői szegénység elleni küzdelem.
A kutatók adatai szerint Elefántcsontparton nagyjából egymillió kakaótermesztő kisgazdálkodó dolgozik, akik az afrikai ország több mint 2,5 millió hektárját művelik.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready