2021. június 14., hétfő, Vazul, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Guam tárt karokkal várja az afganisztáni kollaboránsokat22:14 Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról21:55 Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere21:25 Olcsó Pulitzer-díj - Heti progresszió (LXXXIV. rész)21:20 Bibinek córesz van: megalakult a koalíciós egységkormány20:51 Biden szerint Washington visszatért globális vezető szerepéhez - de nem akar konfliktust Kínával és Oroszországgal20:24 Szegény szórólapozó DK-sok úgy felháborodtak egy kis frissítő zuhany miatt, mintha rögtön rovarölő jött volna a slagból19:58 Szűk többséggel, de győzhet a józan ész Svájcban19:25 Tehenek támadtak egy futóverseny résztvevőjére Ausztriában18:41 A szultán megvitatná Bidennel az elszomorított Törökország ügyeit a NATO-csúcson18:08 Távol maradt a bankárkormánytól, és máris Salviniék nyakán az Olasz Testvérek17:42 Elkezdődött a Virradat Program megvalósítása17:09 Tüntetés a cigánybűnözés ellen Monoron: Toroczkai: ketyeg a bomba - a Fidesz cigánypolitikája liberálisabb, mint a szociké16:53 Igazi nyár lesz a jövő héten15:47 Személyautóval ütközött egy motoros Eger és Noszvaj között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország azt követelte szerdán egy online ENSZ-tanácskozáson Kínától, hogy vessen véget az ujgur kisebbség elnyomásának az északnyugat-kínai Hszincsiangban.
Embereket kínoznak, nőket kényszersterilizálnak Hszincsiangban. Sokakat a kimerülésig dolgoztatnak, a kínai állam számára ruhák és más árucikkek előállítására használják őket - mondta el Linda Thomas-Greenfield amerikai ENSZ-nagykövet a virtuális ülésen, amelyen ujgurokat is meghallgatnak.
Addig fogunk tiltakozni emiatt, amíg a kínai kormány véget nem vet a hszincsiangi ujgurok és más ottani kisebbségek ellen elkövetett népirtásnak és emberiesség elleni bűncselekményeknek - mondta az amerikai diplomata.
Barbara Woodward, Nagy-Britannia ENSZ-nagykövete ugyancsak azt állította, hogy bizonyítékok vannak arra, hogy önkényes módon tömegeket tartanak fogva a kínai hatóságok, embereket kínoznak, eltüntetnek, kényszermunkára fognak és kényszersterilizálnak. A bizonyítékok arra mutatnak, hogy egy bizonyos etnikai csoport elleni elnyomás folyik - tette hozzá. A brit diplomata szerint a hszincsiangi helyzet jelenleg az egyik legszörnyűbb emberi jogi válság a világban.
Azért vagyunk ma itt, hogy szembenézzünk ezekkel a tényekkel, és követeljük Pekingtől, hogy azonnal engedje be az ENSZ emberi jogi főbiztosságának szakértőit - fogalmazott.
Christoph Heusgen német ENSZ-nagykövet kijelentette: felszólítják Kínát arra, hogy tartsa tiszteletben az emberi jogok egyetemes nyilatkozatát, és számolja fel a fogolytáborokat. Felvetette: ha Kínának nincs semmi rejtegetnivalója, akkor miért nem járul hozzá ahhoz, hogy az ENSZ emberi jogi főbiztossága vizsgálódjon az ügyben?
Kína próbálta elérni, hogy töröljék, vagy minél többen bojkottálják a kínai politikát élesen bíráló szerdai tanácskozást, amely Peking szerint "hazugságokon és politikai előítéleteken" alapszik, és amelynek szervezői "megszállottan konfrontálódni akarnak Kínával". A kínai közlemény szerint soha korábban nem volt olyan jó a helyzet Hszincsiangban, mint jelenleg.
A tanácskozást az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország szervezte, és Kanada, Ausztrália, Új-Zéland és számos európai ország támogatta.
Nyugati szakértők és jogvédők szerint több mint egymillió ujgurt zártak átnevelő táborokba Hszincsiangban. Peking álláspontja szerint viszont azok a táborok önkéntes alapon biztosítanak képzéseket olyanok számára, akiknek az életére "hatással volt a terrorizmus és a radikalizmus".
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready