2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:59 Pénteken érkezik a "hideg"front, de jelentős lehűlés nem várható17:18 Nem is értjük: Budapestre jön egy szivárvány-karszalagos néger, és attól tart, hogy nem fogunk örülni neki16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nem kerül bíróság elé Salvini a Gregoretti-ügy miatt, "csak" egy másik sáskaszállító rakománya miatt lesz tárgyalás

Reklám

Nem bocsátja bírósági tárgyalásra az úgynevezett Gregoretti-ügyet a szicíliai Catania vizsgálóbírósága, mivel nem tartja megalapozottnak a vádemelést Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterrel szemben egy migránscsoport feltartóztatása miatt - közölte Salvini pártja, a Liga pénteken.
Az október 3-án kezdődött előzetes bírósági eljárást vezető Nunzio Sarpietro bíró - hírügynökségi beszámolók szerint - felolvasta döntését, mely szerint nem indokolt a Matteo Salvinivel szembeni eljárás folytatása.
Ezzel a bíróság elfogadta a politikus védelmének állásfoglalását, miszerint belügyminiszterként Salvini nem követett el bűncselekményt azzal, hogy 2019 júliusában öt napig nem engedélyezte a Gregoretti katonai hajóval érkezett bevándorlók partraszállását. A volt tárcavezetőt a többi között azzal gyanúsították, hogy embereket fosztott meg személyi szabadságuktól. Hírügynökségek felidézték, hogy Salvini ez idő alatt megoldást keresett a fedélzeten lévő 131 menedékkérő elosztására is az uniós tagállamok között.
Matteo Salvini az ítélet után elégedettségét fejezte ki, és megismételte azt a korábbi álláspontját, hogy a Földközi-tengeren át érkező migránshullám megfékezésével az olasz partokat és az olasz "méltóságot" kívánta megvédeni. Egyúttal megismételte, hogy döntéshozóként a jövőben is ugyanúgy cselekedne, mint tavalyelőtt.
Az ügyben maga az ügyészség sem szorgalmazott vádemelést. A vádhatóság arra hivatkozott, hogy az egykori belügyminiszter döntése nem sértette a nemzetközi egyezményeket, és semmiképpen nem tekinthető emberrablásnak.
Ugyanakkor egy hasonló ügyben a szicíliai Palermo illetékes bírósága április közepén megalapozottnak tartotta az ügyészség vádemelési kérelmét, és szeptember közepére tárgyalást tűzött ki. Ez utóbbi ügy nagyjából egy hónappal a Gregoretti-incidenst követően történt. Akkor a spanyol Open Arms civil hajó fedélzetén érkezett 147 migránst tartóztatták fel három hétig Lampedusa szigete előtt. Elítélése esetén Salvinit 15 év börtön fenyegeti.
A Salvini vezette jobboldali Liga párt Mario Draghi miniszterelnök kormánykoalíciójának tagja, bár a 48 éves politikusnak ebben a kabinetben nincs miniszteri posztja.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready