2021. augusztus 3., kedd, Hermina, Harmat napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:37 Több mint 2700 alkalommal ért támadás egészségügyi dolgozókat 2018 és 2020 között19:10 Igen sokszínű volt az Orion-művelet hetedik fázisa18:35 Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki egy budapesti kórház főnővérét18:07 Már négyen követtek el öngyilkosságot a Capitoliumot védő rendőrök közül17:44 Lezárják délutánonként az Akropoliszt - lángol a növényzet Athén közelében17:19 A Napraforgó lett Magyarország tortája16:52 Az idei a legmelegebb nyár 1901 óta16:17 Felakasztottak egy fehérorosz aktivistát egy kijevi parkban16:03 Lassan már csak illegáliséknak nem kell regisztrálniuk a schengeni határok átlépéséhez15:37 Ma az ezüstjeink után megdupláztuk az aranyaink számát is: Lőrincz Tamás olimpiai bajnok15:15 Dél-koreai hírszerzés: Phenjan a szankciók feloldása nélkül nem akar újra tárgyalni14:57 Orbán szerb barátja hazugságvizsgálóra kötné magát14:46 Zsinórban a negyedik olimpián jutott négy közé a női vízilabda-válogatott14:18 Ombudsman: sérti az Alaptörvényt a műtétek önköltséges teszthez kötése13:58 "Egyetlen tálibot sem hagyunk életben" - az afgán tábornok így kérte távozásra a civileket
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki

Reklám

A brit romboló tudatos és kitervelt provokációt követett el a Fekete-tengeren - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.
"Úgy gondoljuk, hogy a brit romboló provokációt követett el. Sőt, sajnálatunkra egy tudatos és előkészített provokáció történt" - mondta Peszkov a szerdai fekete-tengeri incidensről.
Hangsúlyozta, hogy Moszkva elfogadhatatlannak és a nemzetközi joggal összeegyeztethetetlennek tartja a Defender romboló akcióját, amellyel kapcsolatban a Kreml aggályának adott hangot. Peszkov szerint az orosz határőrség és a fegyveres erők a jövőben "meglehetősen keményen" fognak fellépni hasonló fekete-tengeri incidensek esetén.
"Abban az esetben, ha az elfogadhatatlan provokatív akciók a jövőben is megismétlődnek, ha ezek túl messzire mennek, semmilyen olyan lépés nem zárható ki, amely az Oroszországi Föderáció határainak törvényes védelmét szolgálja" - jelentette ki arra a kérdésre válaszolva, hogy hasonló esetben elképzelhető-e célzott orosz csapás.
Peszkov nem kívánt részletekbe bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy mit ért "túl messzire menő akción". Csütörtökön korábban Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy "bombázhatjuk nemcsak az útvonalat, hanem a célpontot is", ha a határsértő nem hallgat a figyelmeztetésre. Az elnöki szóvivő diplomáciai lépéseket helyezett kilátásba az esettel kapcsolatban.
Marija Zaharova külügyi szóvivő a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva közölte, hogy az orosz diplomáciai tárca csütörtökre bekérette Deborah Bronnert brit nagykövetet, akit "kemény demarsban" fog részesíteni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a brit fél ellentmondásosan nyilatkozott az ügyben: először letagadta, hogy incidens történt, majd egy BBC-tudósító helyszíni riportjából ennek az ellenkezője derült ki.
Peszkov egyébként óvott attól, hogy az incidensből bárki elvi következtetéseket vonjon le az orosz-brit kapcsolatok jövőjét illetően, és kifejezte reményét, hogy a hasonló provokációk nem válnak rendszeressé.
Nyikolaj Jevmenov tengernagy, az orosz haditengerészet főparancsnoka a brit rombolóval szemben alkalmazott orosz eljárást újságíróknak nyilatkozva szakszerűnek és biztonságosnak minősítette, rámutatva, hogy megakadályozták a "súlyos provokáció", a brit hajó parancsnoksága "őrültségének" továbbfejlődését.
Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a Defender szerdán három kilométer mélyen behatolt Oroszország területi vizeire a Fiolent-fok közelében, és csak azt követően változtatott irányt, hogy egy orosz őrnaszád két figyelmeztető lövést adott le, egy SZU-24M típusú repülőgép pedig négy bombát dobott le a haladási útvonalára.
Moszkva kész katonai eszközökkel védelmezni a határok sérthetetlenségét
Oroszország kész mind diplomáciai, mind katonai eszközökkel védelmezni határainak sérthetetlenségét - jelentette ki Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes újságíróknak nyilatkozva csütörtökön Moszkvában.
"Apellálhatunk a józan észre, követelhetjük a nemzetközi jog tiszteletben tartását. Ha ez nem segít, akkor bombázhatjuk nemcsak az útvonalat, hanem a célpontot is, ha kollégáink nem értenek a szóból" - mondta Rjabkov arra a kérdésre válaszolva, hogy mit kell tennie Oroszországnak ahhoz, hogy elejét vegye olyan újabb esetek megismétlődésének, mint amilyen szerdán egy brit rombolóval történt a Fekete-tengeren.
"Az Oroszországi Föderáció területi integritása sérthetetlen, határainak sérthetetlensége abszolút imperatívusz, mindezek felett pedig mind diplomáciai, mind politikai és ha kell, katonai eszközökkel is őrködni fogunk" - tette hozzá.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready