2021. augusztus 3., kedd, Hermina, Harmat napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:19 Letartóztatták a volt kirgiz kormányfőt19:37 Több mint 2700 alkalommal ért támadás egészségügyi dolgozókat 2018 és 2020 között19:10 Igen sokszínű volt az Orion-művelet hetedik fázisa18:35 Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki egy budapesti kórház főnővérét18:07 Már négyen követtek el öngyilkosságot a Capitoliumot védő rendőrök közül17:44 Lezárják délutánonként az Akropoliszt - lángol a növényzet Athén közelében17:19 A Napraforgó lett Magyarország tortája16:52 Az idei a legmelegebb nyár 1901 óta16:17 Felakasztottak egy fehérorosz aktivistát egy kijevi parkban16:03 Lassan már csak illegáliséknak nem kell regisztrálniuk a schengeni határok átlépéséhez15:37 Ma az ezüstjeink után megdupláztuk az aranyaink számát is: Lőrincz Tamás olimpiai bajnok15:15 Dél-koreai hírszerzés: Phenjan a szankciók feloldása nélkül nem akar újra tárgyalni14:57 Orbán szerb barátja hazugságvizsgálóra kötné magát14:46 Zsinórban a negyedik olimpián jutott négy közé a női vízilabda-válogatott14:18 Ombudsman: sérti az Alaptörvényt a műtétek önköltséges teszthez kötése
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára

Reklám

A nyomozás szerint nincs bizonyíték a gyerekek létezésére, ezért az anyát pszichiátriai kezelésbe vették, és már a történetet elsőként megíró újságíró is bocsánatot kért amiatt, hogy nem volt elég körültekintő a téma feldolgozásakor, írja a 24.
Mi is beszámoltunk Gosiame Thamara Sithole történetéről, akiről június elején világszerte megírták, hogy rekordnak számító tízes ikrei születtek. Aztán kiderült, hogy a férje, Teboho Tsotetsi számára sem olyan egyértelmű, hogy valóban ennyi gyereket szült-e egyszerre a felesége. A brit Sun legutóbb azt közölte: a dél-afrikai egészségügyi minisztérium nyomozást indított az ügyben, ami a történet hitelességét megkérdőjelező eredményekre jutott, ezért a tízes ikreket hazudó nő pszichiátriai felügyelet alá került.
Sithole-t június 17-én fogták el a rendőrök a rokonai házában Johannesburg közelében.
Piet Rampedi, a történetet elsőként feldolgozó Pretoria News szerkesztője – aki a hírt elsőként feldolgozó újságíró is egyben – pedig bocsánatkérő levelet írt a kiadóvállalatának, az Independent Mediának. A levélben a dél-afrikai Sunday Times értesülései szerint kifejtette, mennyire rosszul érzi magát attól, hogy a történet hitelességének elég alapos ellenenőrzése nélkül közölték le a hírt.
Bárhogy is legyen, nagyon sajnálom a károkat, amiket a történet utóhatásai okoztak a csapatnak, a vállalatnak és a kollégáimnak általában. Teljes mértékig tisztában vagyok azzal, hogy a történet és az általános reakciók kellemetlen helyzetbe hozták a kollégáimat, és a nyilvánosság hatalmas nyomását helyezték rájuk – áll a levélben.
Bár azt továbbra sem vonja kétségbe, hogy Sithole várandós volt és szült is, de azt elismeri, hogy a nő újszülött gyerekeinek számával kapcsolatos információkat nem ellenőrizte le rendesen. A bocsánatkérése gyakorlatilag ennek a hibának az elismeréséről szól.
Őszintén szólva, soha nem kezeltem a tízes ikrek történetet nyomozásként – vagyis saját bevallása szerint semennyire sem ellenőrizte le a történet hitelességét. Amit azzal magyarázott, hogy nagyon megfogta ez a nők ünneplésére alkalmas, és Dél-Afrikát is pozitív színben ábrázoló történet, ezért eszébe sem jutott ilyesmi. Mármint egy komolyabb nyomozás. Sőt, úgy érezte, hogy ennél a konkrét történetnél nincs is értelme nyomozni.
Sithole ügyvédje, Refiloe Mokoena a nő elfogása után azt közölte, hogy ügyfelét az akarata ellenére tartják fogva egy bentlakásos pszichiátriai intézményben, ezért bírósághoz fog fordulni. A jogi képviselő szerint Sithole-nak még azt sem hagyják, hogy a saját maga által választott pszichiáter kezelje ahelyett, akit kijelöltek neki.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready