2021. július 30., péntek, Judit, Xénia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:28 Ismét a buszsávok használatát ellenőrizték Budapesten08:55 A címvédő brazil röplabdázók legyőzték az amerikaiakat08:10 Cseh edzője szerint Magyarország egyik legnagyobb sportembere búcsúzott07:53 Kecskeméti repülőnap: számos légi és szárazföldi bemutató szerepel a programok között07:04 A japán kormány meghosszabbítja Tokióban a rendkívüli állapotot06:45 Telegdy Ádám ötödik 200 méter háton06:27 Burián tizedik 200 méter háton06:22 Milák döntős 100 méter pillangón, Szabó 14. lett06:16 Cseh László hetedik hellyel fejezte be a pályafutását22:27 Kettős vereséggel esett ki a Puskás Akadémia22:16 Migránsok elhelyezése ellen tüntettek Litvániában22:04 Az egészségügyi dolgozóknak legkésőbb szeptember 1-ig be kell adatniuk az első oltást21:40 A szlovák kormány járványügyi politikája ellen tüntetők megbénították Pozsonyban a belvárosi forgalmat21:17 Johnsonék nagyon iparkodnak: a parlament mellé építenek holoemlékművet százmillió fontból, zöldterület felszámolásával20:59 Örményország orosz határőröket szeretne Azerbajdzsánnal közös határán
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Bulgáriában vizsgálatot indítottak illegális szervátültetések gyanúja miatt - izraeliek is érintettek (már megint)

Reklám

Bulgáriában a szervezett bűnözés elleni nyomozóhatóság vizsgálatot indított illegális szervátültetések gyanúja miatt - jelentette be csütörtökön Bojko Raskov bolgár belügyminiszter.
Az ügy 14 külföldivel kapcsolatos, akik vesét kaptak, megsértve ezzel az ország törvényeit, miszerint szervtranszplantációk esetében donorok csakis családtagok lehetnek.
"A kezdeti adatok arra utalnak, hogy súlyosan megsértették a törvényt és az orvosi etikai szabályokat is" - hangsúlyozta Raskov. "A bűnösöket felelősségre kell vonni" - tette hozzá.
Bulgáriát már évek óta bírálja az Európai Unió, amiért nem képes hatékonyan fellépni a szervezett bűnözés és korrupció ellen.
A vizsgálatot annak nyomán indították el, hogy Sztoicso Kacarov egészségügyi miniszter közölte: 2019 óta a szófiai Lozenyec kórházban végrehajtott egyes szervátültetések esetében hamis személyazonosító okmányokkal igazolták a családi kapcsolatot a donorokkal.
Mind a tizennégy esetben fiatal moldovai és ukrajnai állampolgárokat tüntettek fel izraeli, német és ománi vesebetegek hozzátartozóiként - mondta Kacarov. Hangsúlyozta, hogy a nagykövetségekkel folytatott adategyeztetés során kiderült, hogy az iratok hamisak voltak.
Az ellenőrzések apropóját az Interpol nemzetközi rendőri együttműködési szervezet felhívása adta 2020 elején, akkor ugyanis újabb, szervkereskedelmet is magában foglaló, szervezett bűnözéssel kapcsolatos tevékenységre lettek figyelmesek.
Az állami tulajdonban lévő Lozenc kórház tagadta, hogy szabályellenesen járt el. Az egészségügyi intézmény szerint az eljárásrendet követte.
Michel Levi, a kórház volt marketingigazgatója ugyanakkor a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy legalább négy esetről tud, amely során meghamisították a hozzátartozói viszonyt igazoló iratokat. Mint mondta, többször is felhívta erre a helyi orvosok figyelmét.
Kacarov június elején menesztette a kórház igazgatóját nemcsak az illegális műtétek, de más szabálytalanságok miatt is.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready