2021. július 31., szombat, Oszkár, Bató, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:47 Buszrobbantással jelezték az iszlamista fiúk Szomáliában, hogy nem szeretnek focizni22:26 Nyolcvan kilogrammos kék zafírt találtak egy Srí Lanka-i drágakőbányában22:05 Az iraki kormány közölte: nem tudja megakadályozni, hogy a "turisták" Fehéroroszországba utazzanak21:31 Ábrahám Barnabás a kuruc.infós munkásságáról: büszkeséggel tölt el e széles és kitűnő olvasótábor21:06 Ne engedjük, hogy demoralizáljanak!20:38 A bolgár elnök ismét a Van Ilyen Nép pártot bízta meg kormányalakítással20:16 Meteorológiai szolgálat: egy-két napon belül vége a hőhullámnak19:43 Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós19:27 Gaudi a Facebook-oldalának "kilövéséről" és a kiszabadult két székely hazafi ügyéről18:53 Több mint öt év börtönt kapott a "brightoni macskagyilkos"18:27 Templomi rongáló ellen indult eljárás Lentiben18:02 Varsó szerint is módosítani kell a lengyel bíróságok EU által bírált fegyelmi rendszerét17:41 Óvszerrel "javította meg" a kajakját egy ausztrál versenyző17:06 Von der Leyenék nagyon elszólták magukat: a cigányok védelmében ellenzik az etnikai alapú profilalkotást16:43 Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ukrajnában hadgyakorlatoznak a jenkik

Reklám

Nemzetközi hadgyakorlat kezdődött hétfőn a nyugat-ukrajnai Lviv megyében lévő javorivi gyakorlótéren Ukrajna, Lengyelország és Litvánia, valamint az Egyesült Államok részvételével - számoltak be ukrán híradások, a fegyveres erők vezérkarára hivatkozva.
A "Three Swords 2021" elnevezésű július végéig tartó hadgyakorlaton - amelyet első ízben rendeznek meg Ukrajnában - több mint 1200 katona vesz részt mintegy kétszáz harci járművel a 2014 szeptemberében létrehozott ukrán-lengyel-litván közös dandárból, valamint az Egyesült Államokból.
Célja Lengyelország, Litvánia és Ukrajna partnerségének és katonai együttműködésének javítása és elmélyítése - emelte ki az ukrán vezérkar.
A résztvevők egyebek mellett kézi fegyverekkel és helikopterekkel folytatnak gyakorlatokat, továbbá páncélozott harci járműveket is bevonnak a kiképzésekbe. Felkészülnek támadó és védekező akciók tervezésére és végrehajtására. Célja még a gyakorlatnak, hogy javítsák ellenséges támadás esetén a harci cselekmények összehangolását, és növeljék az ukrán fegyveres erők NATO-kompatibilitásának szintjét.
A gyakorlat megrendezését 2019 augusztusában folytatott megbeszélésükön kezdeményezte a lengyel és az ukrán fegyveres erők vezérkari főnöke.
Az Ukrinform hírügynökség jelentése szerint a hét végén Denisz Smihal miniszterelnök Christina Queennel, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetével együtt munkalátogatást tett Lviv megyében, ahol kiemelte, hogy az amerikai kiképzők részvételével folytatott hadgyakorlat közelebb viszi az ukrán hadsereget a NATO-standardokhoz, jelentősen növeli az ukrán fegyveres erők harci hatékonyságát, valamint újabb bizonyítéka a két ország közti partnerségnek. Emlékeztetett arra, hogy már hat éve, 2015 óta tartanak kiképzéseket amerikai katonák az ukrán fegyveres erők tagjainak a javorivi gyakorlótéren.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready