2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:42 A Xiaomi független szakértők bevonásával vizsgálja ki a telefonjait ért cenzúravádakat12:18 Rutte megerősített biztonsági kíséretet kapott11:58 Tajvan nagy hatótávolságú fegyverekkel rettentené el Kínát11:36 Játékpisztollyal raboltak a Gellért-hegyen a "fiatalok"11:16 Erős földrengés volt Kréta térségében11:00 Beadták az első kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon10:37 Nagyot léptek előre a fejlődésben a németek: már "transznemű" képviselőik is vannak a Bundestagban09:58 Számot vetettek a lengyelek: óriásit buktak, sokba kerül az uniós tagság - a magyar helyzet még súlyosabb09:35 20 beteg halt meg a hétvégén, 1183 új fertőzöttet találtak09:05 Még ők is alig akarták elhinni: a kommunisták nyerték a grazi önkormányzati választást08:23 Csak a Mi Hazánk támogatta a kötelező oltás elleni tüntetést Miskolcon08:03 Chilében is ráébredtek, hogy nem jó ötlet szélesre tárni a kapukat a migránsok előtt07:46 Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:32 Jól eltiltották a visszavonult német kerékpárost07:22 Szeretnél jobban látni közelre? Itt a zseniális többfunkciós olvasószemüveg (x)
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Duterte: "meg fogom ölni azokat, akik az országomat pusztítják" - az oltakozást is sürgette

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke hétfőn kijelentette, hogy "meg fog ölni mindenkit, aki az ország és a fiatalság elpusztítására tör", s egyúttal hangsúlyozta, hogy a kábítószerek elleni küzdelem még nem ért véget.
Parlamenti beszédében Duterte közölte: amikor ígéretet tett arra, hogy 2016-os hivatalba lépését követően fél éven belül felszámolja a kábítószereket, még nem volt tisztában a probléma kiterjedtségével.
"Nem tudtam, hogy a saját kormányom ellen is harcolok" - húzta alá az elnök csaknem háromórás beszédében, amelynek során megjegyezte, egyes esetekben rendőrök is érintettek voltak a kábítószer-kereskedelemben.
"Még hosszú út áll előttünk a drogterjesztéssel szembeni harcunk során" - mondta. "Ez a probléma évtizedek óta kísérti országunkat, s családokat tett tönkre, lezüllesztette társadalmunk erkölcsi tartását" - jelentette ki.
"Őszinte leszek, sosem tagadom le, és ezt nyugodtan fel is jegyezhetik, meg fogom ölni azokat, akik az országomat pusztítják. És ti, akik az országom fiataljait pusztítjátok: titeket is meg foglak ölni" - fogalmazott a 76 éves elnök. "Megöllek titeket, mert szeretem a hazámat" - tette hozzá.
A Nemzetközi Büntetőbíróságot (ICC) korábban felkérték arra, hogy folytasson vizsgálatot Duterte drogháborújával kapcsolatban, mivel az előzetes vizsgálatok szerint "megfelelő bizonyosságot találtak annak feltételezésére, hogy emberiesség elleni bűncselekményeket" követtek el a kábítószer-ellenes fellépések során. A Fülöp-szigeteki rendőrségi műveletek során több mint hétezer ember vesztette életét az elmúlt öt évben. Jogvédők szerint azonban a halálos áldozatok valódi száma ennél nagyobb, akár háromszor ennyi is lehet. Aggályok merültek fel amiatt is, hogy egyeseket bírósági tárgyalás nélkül végeztek ki, illetve kérdésessé vált, hogy egyes áldozatoknak volt-e közük egyáltalán a kábítószer-kereskedelemhez.
Duterte beszélt továbbá arról is, hogy a koronavírus-járvány alatt kormányzata több milliárd pesót ölt abba, hogy emberéleteket mentsen, mindazonáltal úgy foglalt állást, hogy egy elhúzódó vesztegzár "visszafordíthatatlan károkat" okozott volna a gazdaságnak. Az elnök sürgette a lakosokat: oltsák be magukat a járvány kordában tartása érdekében a koronavírus fertőzőbb delta variánsának terjedése közepette. A 108 millió lakosú délkelet-ázsiai országban szakértők az esetszámok növekedésére figyelmeztettek.
Duterte beszéde előtt több ezer tüntető vonult az utcára, hogy büntetőeljárást követeljen az elnökkel szemben hivatali idejének jövő évi letelt után. A tiltakozók transzparenseket tartottuk a kezükben, rajtuk egyebek mellett olyan feliratokkal, mint, hogy "Legyen vége most a Duterte-rendszernek", és hatalmas polipként, gekkóként, lefejezett királyként ábrázolták az elnököt.
A Fülöp-szigeteki elnök korábban közölte: kész indulni az alelnöki tisztségért, amely mentelmi jogot biztosítana neki bármilyen büntetőeljárással szemben. A tüntetők azonban fogadkoztak, hogy elszámoltatják Dutertét.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready