2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:08 Van grafén az oltásban? Okozhat terméketlenséget? Mind meghalunk rákban? - A Vérnyúl-sorozat befejező része19:39 Orosz lap: nincs összefüggés a permi nyomozó öngyilkossága és az egyetemi ámokfutás között19:05 Illegális telepesfalu ellen tüntetett a palesztin, agyonlőtték a zsidó megszállók18:40 Szabadon engedték a volt katalán elnököt, de Szardínián kell maradnia18:35 Öten meghaltak balesetben Abonynál18:11 "A kézlevágás szükséges a biztonság érdekében" - a tálibok már csak azt vizsgálják, nyilvánosan kell-e végrehajtani17:41 Karácsonynak nem fér bele az integetés17:20 ORFK: egy hét alatt több száz intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt16:42 A torzó16:05 Schiffer: Jakab nem a nép, hanem a csőcselék hangja15:15 Műlábat rabolt az okos néger, majd a fejére kötözve sétáltatta14:48 Az amerikai kontinens legrégebbi ismert emberi lábnyomait fedezhették fel Új-Mexikóban14:04 Elkeseredésében spammelni kezdett a Jobbik13:50 Az már rendben van, ha a munkáltató írja elő a kötelező oltást?13:27 Európai Bordalfesztivál kezdődik Baranyában
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Migránsokkal vannak tele a litván határőrőrsök

Megteltek a litván határőrőrsök a Fehéroroszországból Litvániába tömegesen érkező ázsiai és afrikai illegális bevándorlókkal, akiket a befogadóközpontokba való átirányításig ott őriznek - jelentette ki a helyi határőrszolgálat vezetője.
Rustamas Liubajevas tábornok hétfőn az LRT közszolgálati rádióadónak nyilatkozott. Elmondta, hogy a határállomásokon nem tudnak több migránst elhelyezni.
A Fehéroroszországgal közös határon 17 litván határőr őrs található. A múlt héten az illegális bevándorlók többségét onnan egy sátortáborba szállították át, amelyet a litván belügyminisztérium közrendvédelmi szolgálatának rudninkai lőterének közelében állítottak fel. A hétvégén azonban ismét megteltek az őrsök illegális bevándorlókkal.
"A hétvége forró volt a határőrök számára. Vasárnap 289 illegális bevándorlót vettek őrizetbe, ami az év eleje óta egy nap alatt a legmagasabb szám" - tette hozzá a tábornok.
A litván határt Fehéroroszország felől átlépő migránsok előző tetőzését július 28-án regisztrálták. Akkor egy nap alatt 171 illegális bevándorlót vettek őrizetbe.
Az év eleje óta 3545 illegális bevándorlót tartóztattak fel a litván-fehérorosz határon. Ez majdnem 44-szer több, mint a 2020-as év egészében. Május végén Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök figyelmeztetett, hogy országa odáig feltartóztatta a szomszédos államba tartó migránsokat, de a nyugati politikai nyomás miatt elgondolkodik azon, hogy érdemes-e ezt a gyakorlatot továbbra is folytatnia.
Vilnius azzal gyanúsítja Minszket, hogy Bagdadból és Isztambulból közvetlen repülőjáratokon utaztat be - többségében iraki - migránsokat, hogy aztán illegálisan az Európai Unió területére küldje tovább őket. Az Európai Unió azt veti a fehérorosz hatóságok szemére, hogy szándékosan engedik át az illegális migránsokat Litvánia területére.
Információk szerint az Európai Unió tárgyalásokat folytat Irakkal az illegális migránsok feltartóztatásáról, és hasonló megbeszéléseket tervez több afrikai országgal is.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready