2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:19 Biden bandája meg fogja hurcolni a derék a texasi határőröket21:10 A BMW 801 motor D-2 verziójának és a Focke-Wulf 190-esnek az egyes technikai jellemzői20:55 Hivatalos választási végeredmény: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt20:08 Van grafén az oltásban? Okozhat terméketlenséget? Mind meghalunk rákban? - A Vérnyúl-sorozat befejező része19:39 Orosz lap: nincs összefüggés a permi nyomozó öngyilkossága és az egyetemi ámokfutás között19:05 Illegális telepesfalu ellen tüntetett a palesztin, agyonlőtték a zsidó megszállók18:40 Szabadon engedték a volt katalán elnököt, de Szardínián kell maradnia18:35 Öten meghaltak balesetben Abonynál18:11 "A kézlevágás szükséges a biztonság érdekében" - a tálibok már csak azt vizsgálják, nyilvánosan kell-e végrehajtani17:41 Karácsonynak nem fér bele az integetés17:20 ORFK: egy hét alatt több száz intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt16:42 A torzó16:05 Schiffer: Jakab nem a nép, hanem a csőcselék hangja15:15 Műlábat rabolt az okos néger, majd a fejére kötözve sétáltatta14:48 Az amerikai kontinens legrégebbi ismert emberi lábnyomait fedezhették fel Új-Mexikóban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Dél-koreai hírszerzés: Phenjan a szankciók feloldása nélkül nem akar újra tárgyalni

Phenjan a rá kirótt kereskedelmi szankciók feloldásától teszi függővé a nukleáris leszerelést célzó tárgyalások újraindítását az Egyesült Államokkal - közölték dél-koreai parlamenti képviselők a dél-koreai hírszerzés (NIS) kedden ismertetett jelentésére hivatkozva.
A bejelentés szerint a finomított olaj, illetve a fémexportra kirótt büntetőintézkedések feloldása mellett a kommunista rezsim a luxustermékek (egyebek között drága szeszes italok és öltönyök) behozatalát is szeretné elérni.
Az ENSZ, az Egyesült Államok és más országok büntetőintézkedéseket vezettek be Phenjan ellen, megtiltva egyes termékek exportját Észak-Koreába, válaszul az észak-koreai nukleáris és rakétaprogramokra.
A keddi ülésen egyúttal azt is elmondták, hogy Észak-Koreában a hőhullámok okozta szárazság és aszályok miatt a vezetés elrendelte a hadsereg részére félretett rizskészletek megcsapolását.
A zárt ülésen részt vevő Ha Tai Kung parlamenti képviselő szerint Phenjan a háborús időkre félretett rizskészletét csapolta meg, Kim Bjung Ki képviselő pedig azt mondta, a 26 milliós Észak-Koreának körülbelül 5,5 millió tonnányi élelemre van szüksége a lakosság ellátásához, ám a hírszerzés szerint az ország kezd kifogyni a gabonatartalékaiból is.
Elemzők szerint a helyzet leghamarabb csak ősszel, a betakarítás idején javulhat.
A dél-koreai jegybank mindeközben azt közölte, Észak-Korea gazdasága az elmúlt 23 év legnagyobb csapását szenvedte el 2020-ban.
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető júniusban, a Koreai Munkapárt központi bizottságának plenáris ülésén elismerte, hogy országában egyre feszültebb az élelmezési helyzet, egyebek között a koronavírus-járvány miatt. Korábban a pandémia okozta nehézségeket egyenesen a kilencvenes évek éhínségéhez hasonlította, amely százezrekkel végzett.
Az elmúlt években Észak-Korea már többször küszködött élelmiszerhiánnyal, ám a járvány előtt a válság súlyosabbra fordulását a Kínán keresztül zajló élelmiszercsempészet megakadályozta. Jóllehet a járvány miatt a két ország hermetikusan lezárta határait, így ez a megoldás jelenleg nem kerülhet szóba, szakértők szerint a phenjani vezetés szövetségesének számító Peking - tartva az éhínség esetén Kínát elözönlő észak-koreai menekültektől - segíteni fog Phenjannak az élelmiszerhiány kezelésében.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready