2021. szeptember 28., kedd, Vencel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:44 85 milliós bírságot kapott a pánikoló nézőknek 60 ezres kéztisztítót áruló Ékszer TV - de a bevételük hétmilliárd forint volt12:19 Az Ukrajna nevű tolvajállam szerint csapást mértünk rájuk, "megfelelő válasszal" fenyegetnek11:57 Ki lesz a moslékkirály(nő)? - Voksolhat szavazásunkon11:25 Mentőt hívott a borsodi "öngyilkosjelölt", majd rájuk támadt - és még ezért sem hajlandók lecsukni11:00 Kis híján tragédiát okozott a maszkmánia és a cigány agresszivitás10:06 Felmérés: Fegyőr és Jákob a két vesztes09:30 "Ha zenélsz, és ilyen jellegű szövegeid vannak, akkor túl sok jót ne várj" - interjú Sziva Balázzsal09:04 Szijjártó végre ki merte kérni magunknak - az ukrán nagykövet meghívót kapott a külügyminisztériumba08:57 Nyolc beteg halt meg, 265 új fertőzöttet találtak08:32 Esélye sem volt Tóth Csabának, azért lépett vissza a korábban Jakabék által is támogatott maffiózó07:42 Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtott végre, és bírálta az Egyesült Államok ellenséges politikáját07:21 Egy komlói "rejtett erőforrás" egyszerűen szétverte a közlekedési lámpánál várakozó autót07:15 Készenlétbe helyezték a brit hadsereg teherautó-sofőrjeit az üzemanyag-ellátás segítésére06:52 Moszkva: nem a Gazprom miatt drága a gáz; Amerika ígérgette az LNG-t, de Európa helyett Ázsiába szállít06:43 Bukarest kötelezővé tenné a védettségi igazolást az egészségügyben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Anyaország :: :: Hozzászólások

Az EP a buziházasság elismerését követeli, az ET az antiszemitizmus elleni küzdelmet akarja fokozni

Az Európai Uniónak fel kell számolnia az akadályokat, amelyek "gátolják a szexuális kisebbségekhez tartozó embereket az alapjogaik gyakorlásában", és Európában el kell ismerni az azonos neműek "házasságát" és élettársi kapcsolatát - jelentették ki az Európai Parlament (EP) képviselői az unióban élő "LMBT-közösséghez tartozók jogairól" szóló állásfoglalásukban kedden.
Zoom
Az Európai Parlament strassburgi plenáris ülésén 387 szavazattal, 161 ellenszavazat és 123 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásukban az EP-képviselők kiemelték:
biztosítani kell, hogy a szexuális kisebbségekhez tartozók élhessenek jogaikkal, beleértve a szabad mozgás és a családegyesítés jogát.
Az állásfoglalás szerint az egyik tagállamban megkötött "házasságot" vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot az összes többi tagállamban egységes módon kellene elismerni, és
az azonos nemű házas- vagy élettársakat az eltérő nemű párokkal azonos módon kellene kezelni.
Az EP az állásfoglalásában arra biztatta a tagállamokat, hogy ismerjék el a gyermekek jog szerinti szüleinek a születési anyakönyvi kivonatban feltüntetett felnőtteket. A képviselők szerint
a családegyesítés során a "szivárványcsaládoknak" ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint a heteroszexuális pároknak.
A családokat az egész unióban egységesen kellene kezelni ahhoz, hogy a tagállamok között mozgó családok gyermekei ne válhassanak hontalanná - jelentették ki.
Végezetül a képviselők szerint az Európai Bizottságnak jogérvényesítési eljárást kellene indítania Romániával szemben, mivel a házas- és élettársakról szóló jogszabályait az Európai Unió Bírósága korábbi ítélete ellenére sem módosította az azonos nemű párokra vonatkozóan. Hangsúlyozták továbbá, hogy álláspontjuk szerint
Magyarországon és Lengyelországban hátrányos megkülönböztetés éri az "LMBT-közösséget".
Az Európai Parlament emiatt további uniós intézkedéseket, köztük kötelezettségszegési eljárást, igazságszolgáltatási és költségvetést érintő lépéseket vár a két ország kormánya ellen.
ET: fokozni kell az antiszemitizmus elleni küzdelmet
Az európai kormányoknak fokozniuk kell az antiszemitizmus elleni küzdelmet az Európa számos részén egyre növekvő antiszemitizmus és a zsidók elleni támadások megelőzésére - jelentette ki az Európa Tanács rasszizmus és intolerancia elleni szakértői bizottsága (ECRI) az antiszemitizmus megelőzéséről és leküzdéséről szóló kedden közzétett ajánlásában.
A strassburgi székhelyű, 47 tagállamot számláló Európa Tanács szakértői szerint mivel az antiszemita indíttatású cselekményeket elkövetőinek köre széles, közöttük neonácik, politikai és vallási szélsőségesek is megjelennek, az európai kormányoknak átfogó megközelítést kell alkalmazniuk az antiszemitizmus elleni küzdelem terén.
Az ajánlás kiemeli a megelőzés és az oktatás fontosságát, amelyekkel kapcsolatban az ECRI szakemberei arra kívánják ösztönözni a politikai szereplőket, a véleményvezéreket és más közéleti személyiségeket, hogy határozott és nyilvános álláspontot képviseljenek az antiszemitizmussal szemben, egyértelművé téve, hogy soha nem szabad eltűrni.
Azt is javasolták, hogy a kormányok szólítsák fel az internetes vállalatokat, beleértve a közösségimédia-hálózatokat üzemeltető cégeket, a távközlési szolgáltatókat és az internetszolgáltatókat arra, hogy
hatékony rendszereket hozzanak létre az "antiszemita indíttatású gyűlöletbeszéd" online észlelésére és felszámolására, összhangban a nemzetközi emberi jogi normákkal.
A büntetőeljárás és a bűnüldözés területén az ECRI annak fontosságára figyelmeztetett, hogy
az online elkövetett antiszemita bűncselekményeket ugyanúgy kell büntetni, mint a valós térben elkövetett bűncselekményeket.
Kiemelték továbbá: amikor a Közel-Keleten kiújul az erőszak, a "minden zsidóra kiterjedő általánosítás és az antiszemita erőszak Európában is fokozódik". Az ECRI ezért azt javasolta, hogy az európai kormányok javítsák az együttműködést a zsidó közösségekkel a szükséges biztonsági intézkedések meghatározása és végrehajtása, valamint a szükséges pénzügyi támogatás biztosítása érdekében.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Ki lesz a moslékkirály(nő) a vörös előjáték végén?
» Dobrev» Karácsony

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready