Ezentúl péntek délutánonként hangszórókból szól majd a kölni mecsetek müezzinjének hangja, ahogy imára hívja a muszlimokat. A városvezetés és a helyi muszlim közösség egyezsége szerint a város 35 mecsetjének mindegyike legfeljebb 5 percig játszhatja a müezzin hangját pénteken dél és délután 3 között, írja az al-Dzsazíra nyomán a 444.
Zoom
Néhány év, és arcára fagy a mosoly (fotó: CNN)
Az egyezség 2 évig él (és aztán persze úgy is marad - a szerk.).
Zoom
Együtt a két nemzetvesztő - a női politikus nem ellenfél a muszlim megszállóknak, főleg ha agyhalott liberális
Kölnben épült meg 2018-ban Németország legnagyobb mecsetje is, a Kölni Központi Mecset, ami komoly ellenérzést váltott ki a még normális németekből, akik tüntettek a mecset megnyitása ellen.
Zoom
A Kölni Központi Mecset (fotó: Wolfgang Rattay/Reuters)
Henriette Reker, a város muszlimimádó és migránssimogató polgármestere (akit épp emiatt próbáltak egy késes támadással jobb belátásra téríteni 2015-ben) a Twitteren azt írta, az imára hívás engedélyezése a tisztelet jele...
Zoom
A meggyőzőeszköz - nem bizonyult elég hatékonynak (fotó: AFP)
A mecset hangjai Köln belvárosában vegyülnek majd a vasútállomás hangjaival és a kölni katedráliséival is, ami Észak-Európa legnagyobb gótikus temploma. A polgármester szerint ezek a hangok "jelképezik azt a sokszínűséget, amit Kölnben nagyra értékelnek".
Németországban 4,5 millió muszlim él, ezzel a közösség az ország legnagyobb vallási kisebbsége.
Így zajlik ez Frankfurtban:
Korábban írtuk: