Több robbanás is történt vasárnap hajnalban az ukrán főváros Sevcsenkivszkij kerületében – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester. Részletesebb információkat későbbre ígért a városvezető.
 
 
Ukrán katonai hírszerzés: fehérorosz légteret is használtak az orosz bombázók
Ukrajna szerint a szombaton végrehajtott több tucat orosz rakétacsapás közül néhányat Fehéroroszországból indítottak el. Oroszország számos csapást mért Ukrajnára szombaton: találat érte Mikolajiv kikötővárosát délen, a csernyihivi régiót északon és egy „katonai objektumot” Lviv közelében nyugaton. Az ukrán katonai hírszerző ügynökség közölte, hogy az orosz bombázók először használták a fehérorosz légteret, ez pedig „közvetlenül összefügg a Kreml azon kísérleteivel, hogy berángassa Fehéroroszországot a háborúba”.
Frissítés: Klicsko: két embert kellett kórházba szállítani
Vitalij Klicsko Kijev polgármestere rövid tájékoztatást adott a vasárnap hajnali rakétatámadásról. Elmondta, hogy két embert már kórházba szállítottak, és a mentés folyamatosan zajlik. Klicsko nem zárta ki, hogy a romok alatt még lehetnek emberek.
2. frissítés: magyar idő szerint fél hatkor történt a támadás
A robbanások kora reggel, helyi idő szerint fél hétkor (magyar idő szerint fél hatkor) történtek. Megszólaltak a légvédelmi szirénák a fővárosban, amelyet közel három hete nem értek orosz támadások.
Az AFP francia hírügynökség egyik munkatársa, aki ugyanabban a lakóparkban lakik, hangos zúgást hallott a robbanások előtt. A lakónegyedben, amelyet a rendőrség lezárt, sűrű füst gomolyog.
3. frissítés: rendőrségi vezető: Legalább öten megsebesültek
Ihor Klimenko, az ukrán rendőrség vezetője az állami televízióban arról számolt be, hogy legalább öt ember megsebesült, amikor vasárnap rakéta csapódott egy épületbe a fővárosban.
(24 - Magyar Hang - MTI nyomán)