A Parler amerikai közösségi platform közölte, lemondott arról, hogy Kanye West rapper és üzletember megvásárolja. A zenész Twitter-fiókját péntek reggel felfüggesztették.
Zoom
Fotók: India Today
A néger, aki hivatalosan Yére változtatta a nevét, októberben jelentette be, hogy ajánlatot tett a konzervatívok által kedvelt Parlerre, közlése szerint tettét a szólásszabadság védelme indokolta.
A Parler anyavállalata, a Parlement Technologies "egyességre jutott Yével a Parler eladásáról szóló megállapodás felbontásáról" - írta csütörtökön a Parleren a cég.
"November közepént hoztuk meg a döntést, mindkét fél érdekében" - tették hozzá. Közlésük szerint "a Parler továbbra is vizsgálja a platform növekedésének és fejlődésének lehetőségeit".
Mióta "antiszemita" üzeneteket írt az Instagram és a Twitter közösségi portálokon, Kanye West fokozatosan elveszíti üzleti partnereit. A "kiszámíthatatlan viselkedéséről és vitatott ízléséről" ismert "művésszel" a Balenciaga, majd az Adidas is felbontotta a szerződését.
Csütörtökön Alex Jones jobboldali műsorvezető egy adásában West bevallotta, hogy csodálja Adolf Hitlert.
Frissítés: íme a videó - a Führer kikérné magának, hogy ilyen maskarába öltözött idióták nyilatkozgassanak róla:
A 2018-ben indított Parler azután vált népszerűvé, hogy Donald Trump elnök Twitter-fiókját a Capitolium 2021. januári ostroma után felfüggesztették. A közösségi háló a Twitter alternatívájának tekinti magát, miként a Gab, a Gettr, vagy a Trump által indított Truth Social.
Pénteken kora reggel Kanye West Twitter-fiókját fefüggesztették, miután a zenész egy Dávid-csillaggal kombinált szvasztikát ábrázoló képet jelenített meg a mikroblogon.
Zoom
Fotó: Yahoo
Elon Musk, a Twitter új vezérigazgatója a közösségi oldalon megerősítette a felfüggesztést egy Twitter-bejegyzésben, melyben válaszolt Ye egy bejegyzésére, amelyben a milliárdosról egy előnytelen fotó látható. Musk azt írta, ez Ye utolsó tweetje.
Zoom
"Mindent megpróbáltam. Ennek ellenére (Ye) ismét megsértette az erőszakra való felbujtás elleni szabályt. A fiókot felfüggesztjük" - olvasható Musk bejegyzésében.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: