Az orosz-ukrán háborús hírekkel foglalkozó Noelreports Twitter-oldalán nemrég az az értesülés jelent meg, hogy az ukrán erők oldalán harcoló Szabad Oroszország Légió harcosai "felszabadították" a határ közelében lévő Kozinka városát, és előrenyomulnak Grajvoron belsejébe. Mindkét település Oroszország nemzetközileg elismert határain belül található.
Ezzel párhuzamosan az OSINTdefender arról írt, hogy a Légió 6-8 páncélozott járműve és harckocsija behatolt a nyugat-oroszországi Belgorod régióba, valamint megerősítette a fenti értesülést, miszerint Kozinka városa elesett. A harci járművek pedig folytatták útjukat Grajvoron felé.
Az OSINTdefender továbbá azt is közölte orosz forrásokra hivatkozva, hogy megkezdődött a civilek evakuálása Gora-Podol városából. A Nemzeti Gárda erői és az orosz szárazföldi erők védelmi vonalakat építenek ki.
A Portfólió a történtekkel kapcsolatban arról írt, erősen kérdéses az, hogy az ukrán oldalon harcoló orosz önkéntesek milyen sikereket érhetnek el a meglepetésszerű támadással, melyhez, ugyancsak a közösségi médiában napvilágot látott felvételek alapján, harckocsikat is kaptak Kijevtől:
Frissítés: videón a Belgorodban támadó orosz önkéntesek
Az Orosz Önkéntes Hadtest tett közzé egy videót arról, hogy állítólag elfoglaltak egy páncélozott harcjárművet az orosz hadseregtől.
(Mandiner - Index nyomán)