Péntek óta visszafordíthatatlan kómában van Matteo Messina Denaro, Olaszország lekeresettebb maffiafőnöke, akit januárban fogtak el, miután évtizedeken át sikeresen bujkált a hatóságok elől - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.
Denarót vastagbélrákkal kezelik, és orvosai szerint a felépülésére nincs esély. Az őt kezelő l'aquilai kórház orvosai bejelentették, hogy a maffiafőnök saját kérésére a létfenntartó berendezéseket lekapcsolták.
A bűnszervezet vezetőjén augusztusban bélműtétet hajtottak végre L'Aquilában, és bár az operáció sikerült, rákbetegsége miatt egészsége visszafordíthatatlanul megromlott. Pénteken vérezni kezdett és kómába esett.
Matteo Messina Denarót, a szicíliai Cosa Nostra vezetőjét januárban fogták el, álnéven kezeltette betegségét egy palermói klinikán, amikor rajtaütött a rendőrség. Távollétében korábban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték több gyilkosság és pokolgépes merénylet miatt. A hatóságok szerint köze volt Giovanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes bírók meggyilkolásához is.
(MTI)