Elkövetőként letartóztatták Tupac Shakur amerikai hiphop"zenész" 1996-os meggyilkolásának egyik még élő utolsó tanúját.
A 60 éves Duane Davis (ő is néger, mint az áldozat - a szerk.) ellen Las Vegasban emeltek vádat a népszerű "énekes" meggyilkolása gyanújával - közölte a helyi ügyészség. Shakur albumaiból világszerte több mint 75 millió példányt adtak el. A 25 éves rappert ebben a nevadai városban lőtték le egy elhaladó autóból, miközben koncertre tartott.
Davist már régóta ismerték a nyomozók, a férfi maga is elismerte interjúkban és memoárjában, hogy ott ült az autóban, amelyből lelőtték a zenészt 1996 szeptemberében. Shakur egy piros lámpánál várakozott BMW-jében, amikor a mellé hajtó a Cadillacből több lövést adtak le rá. Az énekes egy hét után halt bele sérüléseibe.
A gyanúsítottat július közepén tartóztatták le az egyik Las Vegas-i elővárosban.
A vádemelés áttörést jelent a 27 évvel ezelőtti bűnügyben, amelynek megoldatlansága nagy csalódást okozott a nyomozóknak, és amelyet szűnni nem akaró érdeklődés övez a mai napig.
A Kelet-Harlemben született "költő, dalszerző, zenész, aktivista" legtöbb "dalszövege" az erőszakkal teli gyermekkoráról, a gettóbeli életről, a rasszizmusról, társadalmi problémákról szól. Albumaiból világszerte több mint 75 millió példányt adtak el.
A fiatalon elhunyt hiphop"zenész", színész, költő életéről több filmet is forgattak.
(MTI nyomán)