Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Kezdődik az orosz kivonulás, Moszkva ellen acsarkodik a cionista hálózat

Reklám

Oroszország ma kezdi el kivonni csapatait Grúziából. Ezt ígérte Medvegyev elnök, amikor telefonon beszélt a francia államfővel. Nicolas Sarkozy figyelmeztette az orosz elnököt, hogy Moszkva uniós kapcsolatait súlyosan érintheti, ha nem hajtja végre a tűzszüneti egyezményben foglaltakat. Az Orbánnal együtt Amerika ülepét nyaldosó zsidó származású franciaországi elnök közben egy lapinterjúban azt mondta, az Európai Tanács rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi, ha Oroszország haladéktalanul nem vonja ki csapatait Grúziából. Az Egyesült Államok máris nehezményezi, hogy Oroszország nem tartja tiszteletben az általa pénzelt és felfegyverzett, Izrael által pátyolgatott Grúziával aláírt egyezményt.
Grúzia visszautasítja az orosz védelmi miniszter feltételezését, amely szerint Tbiliszi provokációra készülne Gorinál. Nem is feltételezne ilyent senki a cionisták által irányított és pénzelt, a gyakorlatilag független Dél-Oszétiát lerohanó, civilek ezreit lemészárló, puccsal hatalomra került vezetés részéről...
A Független Államok Közösségének kollektív erőit irányító parancsnok arról számolt be, hogy egy grúz egységnél megtalálták a grúz hadsereg Abházia ellen tervezett támadásának teljes dokumentációját. Az orosz csapatok eközben őrzik az inguri vízi erőművet, ami Grúzia és Abházia áramellátásának jelentős részét adja. Ezt az orosz vezérkar egy esetleges provokáció elhárításának szükségességével, tehát az erőmű biztosításával indokolja, Grúziában viszont sajtóközlemények jelentek meg arról, hogy Abházia felől orosz csapatok vonultak be az országba.
Az EBESZ elnöki tisztét betöltő Finnország bejelentette, hogy összehívta az állandó tanácsot, amely tervei szerint újabb száz megfigyelőt küld majd Grúziába. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagjait Bécsbe várja holnap a finn külügyminiszter. Szerinte az EBESZ katonai megfigyelőegysége a jövő hét elejétől elindul a Kaukázusba.
Az Egyesült Államok közben nehezményezte, hogy Oroszország nem tartja tiszteletben a Grúziával aláírt egyezményt. Condoleezza Rice külügyminiszter az NBC tévének azt mondta, hogy Grúzia elleni offenzívájával Moszkva lerombolta saját nemzetközi tekintélyét. Amerika pedig ezek szerint valószínűleg  felépítette a sajátját Afganisztán és Irak lerohanásával, melyhez kb. ezrede annyi köze és joga volt, mint az állampolgárait és biztonságát védő Oroszországnak.
A német kancellár szerint az orosz egységeknek azonnal ki kell vonulniuk Grúziából. Angela Merkel Tbilisziben tárgyalt a grúz elnökkel. A gyurcsányi legitimitással uralkodó Miheil Szaakasvili a találkozó után kijelentette, hogy Grúzia már nem ismer el semmilyen orosz békefenntartó erőt. Megismételte: (elképzelései szerint) nem adják fel sem Abháziát, sem Dél-Oszétiát, az ország szakadár területeinek egyetlen négyzetkilométerét sem.
A pápa is aggodalommal figyeli a kaukázusi eseményeket. XVI. Benedek vasárnapi Úr angyala imádsága végén kérte, hogy tegyék lehetővé a sebesültek elszállítását és a méltó temetéseket, ezért nyissanak humanitárius folyosókat Grúzia és Dél-Oszétia között.
Robert Gates védelmi miniszter az ABC televízióban képmutató módon arról nyilatkozott, hogy Washingtont komoly aggodalommal tölti el, hogy Oroszország a múltbeli énjéhez tér vissza, a múltbeli eszközökhöz nyúl. "Nyilvánvalóan újra kell értékelnünk az Oroszországhoz fűződő stratégiai partnerségünket" - fogalmazott a miniszter, igaz, hozzátette, hogy a következő hetekben tanúsított orosz viselkedéstől, Moszkva döntéseitől függ majd, hogy az Egyesült Államok hogyan vizsgálja felül az Oroszországhoz fűződő viszonyát.
A hétvégén került napvilágra egyébként, hogy John McCain, a republikánusok várható elnökjelöltje külpolitikai főtanácsadója, az izraelita Randy Scheunemann nagyon komoly pénzeket, dollár-százezreket kapott Grúziától, a grúz kormánytól, mégpedig fegyverüzletekben és más "lobbitevékenységben" való részvételéért.
(Kuruc.info - MR)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready