2019. december 8., vasárnap, Mária, Mariann, Emőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:58 A Harcos karácsonyi ajánlata (x)11:40 A nyolcadik lakó is halott lehet Eperjesen - hat embert vettek őrizetbe11:19 Államtitkár: nálunk a legmagasabb a gyerekek átoltottsága Európában11:02 Többtucatnyi halálos áldozattal járt egy szokásos tűzeset Újdelhiben10:31 Egyik zsidó hazudik: Washingtonban a helyettes államtitkár megcáfolta Netanjáhu nagy bejelentését10:11 Megzavarta az italozva zenét bömböltető fiatalokat a buszsofőr - egy 17 éves nyírteleki ezt nem hagyhatta annyiban09:49 Gyanúsítottként hallgatták ki a motorcsónak-bűnöző Fidesz-propagandistát09:27 Rövidesen kiengedik a kórházból a megkéselt tanárnőt09:06 Laboratóriumokban használható hidrogéngenerátor kapott innovációs díjat08:41 Sem a Vaskupola, sem az izraeli légierő nem pihent hajnalban08:17 Újra beintettek Amerikának Észak-Korea "majdnem bezárt" rakétakísérleti telepéről07:56 Még gondolkoznak rajta, hogy terrortámadás volt-e a floridai lövöldözés, de úgy néz ki, a zsidóseggnyalás húzta fel a szaúdi katonát07:34 Varga Zs. András lett a Velencei Bizottság alkotmánybírósági albizottságának az alelnöke06:54 Megugrott idén az orosz aranytartalék22:50 HVG: zaklatást tussolhattak el az Újszínházban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Kezdődik az orosz kivonulás, Moszkva ellen acsarkodik a cionista hálózat

Reklám

Oroszország ma kezdi el kivonni csapatait Grúziából. Ezt ígérte Medvegyev elnök, amikor telefonon beszélt a francia államfővel. Nicolas Sarkozy figyelmeztette az orosz elnököt, hogy Moszkva uniós kapcsolatait súlyosan érintheti, ha nem hajtja végre a tűzszüneti egyezményben foglaltakat. Az Orbánnal együtt Amerika ülepét nyaldosó zsidó származású franciaországi elnök közben egy lapinterjúban azt mondta, az Európai Tanács rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi, ha Oroszország haladéktalanul nem vonja ki csapatait Grúziából. Az Egyesült Államok máris nehezményezi, hogy Oroszország nem tartja tiszteletben az általa pénzelt és felfegyverzett, Izrael által pátyolgatott Grúziával aláírt egyezményt.
Grúzia visszautasítja az orosz védelmi miniszter feltételezését, amely szerint Tbiliszi provokációra készülne Gorinál. Nem is feltételezne ilyent senki a cionisták által irányított és pénzelt, a gyakorlatilag független Dél-Oszétiát lerohanó, civilek ezreit lemészárló, puccsal hatalomra került vezetés részéről...
A Független Államok Közösségének kollektív erőit irányító parancsnok arról számolt be, hogy egy grúz egységnél megtalálták a grúz hadsereg Abházia ellen tervezett támadásának teljes dokumentációját. Az orosz csapatok eközben őrzik az inguri vízi erőművet, ami Grúzia és Abházia áramellátásának jelentős részét adja. Ezt az orosz vezérkar egy esetleges provokáció elhárításának szükségességével, tehát az erőmű biztosításával indokolja, Grúziában viszont sajtóközlemények jelentek meg arról, hogy Abházia felől orosz csapatok vonultak be az országba.
Az EBESZ elnöki tisztét betöltő Finnország bejelentette, hogy összehívta az állandó tanácsot, amely tervei szerint újabb száz megfigyelőt küld majd Grúziába. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagjait Bécsbe várja holnap a finn külügyminiszter. Szerinte az EBESZ katonai megfigyelőegysége a jövő hét elejétől elindul a Kaukázusba.
Az Egyesült Államok közben nehezményezte, hogy Oroszország nem tartja tiszteletben a Grúziával aláírt egyezményt. Condoleezza Rice külügyminiszter az NBC tévének azt mondta, hogy Grúzia elleni offenzívájával Moszkva lerombolta saját nemzetközi tekintélyét. Amerika pedig ezek szerint valószínűleg  felépítette a sajátját Afganisztán és Irak lerohanásával, melyhez kb. ezrede annyi köze és joga volt, mint az állampolgárait és biztonságát védő Oroszországnak.
A német kancellár szerint az orosz egységeknek azonnal ki kell vonulniuk Grúziából. Angela Merkel Tbilisziben tárgyalt a grúz elnökkel. A gyurcsányi legitimitással uralkodó Miheil Szaakasvili a találkozó után kijelentette, hogy Grúzia már nem ismer el semmilyen orosz békefenntartó erőt. Megismételte: (elképzelései szerint) nem adják fel sem Abháziát, sem Dél-Oszétiát, az ország szakadár területeinek egyetlen négyzetkilométerét sem.
A pápa is aggodalommal figyeli a kaukázusi eseményeket. XVI. Benedek vasárnapi Úr angyala imádsága végén kérte, hogy tegyék lehetővé a sebesültek elszállítását és a méltó temetéseket, ezért nyissanak humanitárius folyosókat Grúzia és Dél-Oszétia között.
Robert Gates védelmi miniszter az ABC televízióban képmutató módon arról nyilatkozott, hogy Washingtont komoly aggodalommal tölti el, hogy Oroszország a múltbeli énjéhez tér vissza, a múltbeli eszközökhöz nyúl. "Nyilvánvalóan újra kell értékelnünk az Oroszországhoz fűződő stratégiai partnerségünket" - fogalmazott a miniszter, igaz, hozzátette, hogy a következő hetekben tanúsított orosz viselkedéstől, Moszkva döntéseitől függ majd, hogy az Egyesült Államok hogyan vizsgálja felül az Oroszországhoz fűződő viszonyát.
A hétvégén került napvilágra egyébként, hogy John McCain, a republikánusok várható elnökjelöltje külpolitikai főtanácsadója, az izraelita Randy Scheunemann nagyon komoly pénzeket, dollár-százezreket kapott Grúziától, a grúz kormánytól, mégpedig fegyverüzletekben és más "lobbitevékenységben" való részvételéért.
(Kuruc.info - MR)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready