Elfogták kedden Németországban a Vörös Hadsereg Frakció (RAF) egykori hírhedt terrorcsoport egy évtizedek óta szökésben lévő tagját, a 65 éves Daniela Klettét - közölték a német hatóságok.
Zoom
Daniela Klette 1988-ban (fotó: AP)
A Baader-Meinhof csoportként is ismert terrorszervezet még bujkáló tagja azután került rendőrkézre, hogy az ügyészség és a rendőrség két hete egy televíziós bűnügyi műsorban a lakosság segítségét kérte a még szökésben lévő terroristák - Klettén kívül az 55 éves Burkhard Garweg és a 69 éves Ernst-Volker Staub - elfogásához.
A már feloszlatott RAF harmadik generációjához tartozó terroristákat azzal vádolják, hogy egy gyilkossági kísérletet és több súlyos, fegyveres rablótámadást hajtottak végre 1999 és 2016 között.
A német hatóságok több mint 30 ember meggyilkolásáért és legkevesebb 200 ember megsebesítéséért teszik felelőssé a Vörös Hadsereg Frakciót.
Az ügyészség szerint a harmadik generációhoz tartozó Daniela Klette és társainak bűncselekményeit már nem a politika motiválta, hanem a haszonszerzés. Ugyanakkor a hatóságok e generációt teszik felelőssé Alfred Herrhausennek, a Deutsche Bank hajdani vezetőjének és Karsten Rohweddernek, az állami vagyonkezelő elnökének a megöléséért.
Rohwedder megölése volt a RAF utolsó gyilkossága. A vagyonkezelő vezetőjét otthonában, az íróasztalánál lőtték le egy kerti lakból, 60 méteres távolságból.
(MTI)