A német rendőrség elfogta a magát az aacheni kórházban elbarikádozó, a személyzetet vaktölténnyel töltött fegyverrel fenyegető 65 éves eschweileri nőt - közölte a rendőrség kedden.
A nőre a rendőrök rálőttek, súlyosan megsebesült, de rajta kívül senki sem sebesült meg a hétfő éjszakai rajtaütés során.
"Mivel a nő nem reagált többszöri felszólításra sem, a rendőrök lőfegyverrel vetettek véget a kialakult veszélyhelyzetnek" - áll a hatóságok közleményében.
A 65 éves nő késő délután lépett be az egészségügyi intézménybe, ahol később füstképződésre lettek figyelmesek. A hatóságok egyelőre nem tudták megmondani, mi okozta a tüzet, amelyet még az este folyamán eloltottak. Később kiderítették, hogy a támadó előzőleg felgyújtotta saját lakását is, amely teljesen kiégett.
Korábban írtuk: Idős nő barikádozta el magát egy német kórházban, nagyszabású rendőrségi akciót kiváltva
Egy 65 éves nő elbarikádozta magát a németországi Aachen egyik kórházában hétfőn, nagyszabású rendőrségi akciót kiváltva - közölte a német rendőrség.
Az idős nő délután lépett be az egészségügyi intézménybe, ahol később füstképződésre lettek figyelmesek.
A rendőrség különleges alakulata vonult ki a helyszínre. A kórház környékét lezárták. Egyelőre nem világos, hogy a nő fel van-e fegyverezve, illetve azt sem tudni, hogy vannak-e túszai.
A német rendőrség szóvivője korábban megerősítette, hogy egy "gyanús személy" tartózkodik az egészségügyi intézmény területén.
"Útlezárások vannak, és a vasúti közlekedés is korlátozott. Kerüljék el a térséget, amennyire csak lehetséges" - figyelmeztetett a rendőrség az X-en.
A hatóságok egy "lehetséges fenyegető helyzetről" számoltak be. Este a rendőrség közölte, hogy egyelőre nincsen tudomásuk sérültekről.
(MTI)