Az 50 éves Natalija Larina nagyon magasról esett a járdára. Nem élte túl. A nő az orosz vezetés ellenségeinek megbüntetéséről és az állambiztonság, az FSZB pártfogásáról vált híressé. Nem kizárt, hogy telefonos átverés áldozataként öngyilkos lett.
Zoom
A nyomozók a többi között azt a felvetést is ellenőrzik, hogy a nő nagy összeget veszített telefonos csalók jóvoltából. Nem sokkal halála előtt rendőrségi feljelentést tett azok után, hogy ismeretlenek meggyőzték: menekítse át banki betétjét egy másik számlára, mert a sajátját olyan emberek veszélyeztetik, akik megtakarítását az ukrán fegyveres erők támogatására próbálják majd átutalni.
Larina bedőlt a minden alapot nélkülöző átverésnek, és egymillió rubelt, valamivel több mint négymillió forintot utalt át egy anonim számlára. Bottal üthette a pénz nyomát.
Nem ő a csalás egyetlen áldozata. Az elmúlt hónapokban sok oroszt tettek lóvá hasonló figyelmeztetéssel – írta a Daily Mail.
Egyesek szerint a bírónőt nagyon felzaklatta, hogy „becsapták”, ezért egy búcsúüzenet után véget vetett életének. Egy kislánya volt.
Sem az öngyilkosságot, sem az odáig vezető utat nem erősítették meg egyelőre hivatalosan.
Larina több mint tizenöt évig volt bíró, és halála hónapokkal azután következett be, hogy váratlanul felmondott a Taganszkij bíróságon, ahol nagy horderejű ügyek kötődtek a nevéhez.
Az ő utasítására helyezték 2015-ben előzetes letartóztatásba Pjotr Pavlenszkij művészt, aki politikai tiltakozása jeleként felgyújtotta az FSZB Lubjanka téri épületének bejárati ajtaját. Korábban a keményvonalas bolsevikok ellen hozott szigorú ítéleteket. A közlekedési minisztérium tisztviselőjét, Vladimir Makarovot lánya szexuális zaklatása ügyében ítélte el.
(Index nyomán)