Amint arról részletesen írtunk, egész elképesztő hiszti alakult ki egy popsláger átköltése miatt, nevesül Gigi d'Agostino régi száma körül. Németországban egyenesen betiltották a dalt. Csakhogy ez eléggé viszafelé sült el.
Az átköltött verzió egyre terjed. Például a brandenburgi Pritzwalk középiskolában is, s itt az iskola már bevonta a szülőket és a rendőrséget is, erről ír a nordkurier.de.
Zoom
Fotó: Roland Weihrauch/dpa
- Az "incidens" vitathatatlannak tűnik, erről maga az iskola tájékoztatta a szülőket levélben. Ennek megfelelően a pritzwalki gimnázium diákjai a "Németország a németeknek, kifelé a külföldiekkel!" jobboldali szlogent énekelték. Erről egy videót állítólag a TikTok platformon mutattak be - írják le a "borzalmas" eseményeket. A dalt éneklő "veszélyes neonácik" 8. osztályos diákok voltak.
- Az eset múlt csütörtökön történt a tornaterem öltözőjében. Az iskola gyorsan reagált, és pénteken értesítette a szülőket. A szülőknek írt levél a szerkesztőség rendelkezésére áll. Ennek megfelelően 8. osztályos tanulókról van szó. "Hangosan" énekelték a szlogeneket - derítik fel a "szörnyűséget" Columbót megszégyenítő módon. Az iskola pedig feljelentést tett!
- A perlebergi rendőrséggel folytatott konzultációt követően az iskola büntetőfeljelentést tett. A neuruppini állami iskolahatóságot is tájékoztatták.
"A következő héten megbeszéléseket folytatunk az érintett törvényes gyámokkal" - írja Mathias Lemm igazgatóhelyettes. Ezen a héten kell dönteni az "iskolai nevelési és rendi intézkedésekről" is - nyomatékosítják.
Mit lehet mindehhez hozzáfűzni? Németország ma egy közönséges németellenes diktatúra. Mindeközben a most zajló németországi foci Eb-n migránsok tartják rettegésben a békés szurkolókat, de természetesen a "neonáci" magyar szurkolóktól kell rettegni...
L. J. - Kuruc.info