Legalább 35 ember meghalt és több tucat ember megsérült két különböző vasárnapi buszbalesetben Pakisztánban.
Az első baleset akkor történt, mikor az iraki szent városból, Kerbalából hazatérő, síita muszlim zarándokokat szállító autóbusz szakadékba zuhant. A hatóságok közlése szerint a balesetben legalább 12 ember életét vesztette és 32-en megsérültek. A busz a Makran tengerparti autópályán haladt a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban, mikor a buszvezető a fékek meghibásodása miatt elveszítette uralmát a jármű fölött.
Órákkal később egy másik busz zuhant szakadékba a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban. A rendőrség szerint a balesetben legalább 23 ember, köztük két nő és egy gyerek életét vesztette, és hét további utas megsérült. A busz a vitatott hovatartozású Kasmír állam pakisztáni irányítású területére tartott, mikor lezuhant egy hídról.
Aszif Ali Zardari államfő és Sehbaz Sarif miniszterelnök nyilatkozatban fejezte ki részvétét a két baleset áldozatai részére, és arra kérték a hatóságokat, hogy a lehető legjobb orvosi ellátásban részesítsék a megsérült zarándokokat.
Siíta hívők ezrei utaznak minden évben Irakba a világ egyik legnagyobb tömegeket vonzó vallási rendezvényére, az Arbainra, amelyen a 680-ban meggyilkolt Huszein imám - Mohamed próféta unokája - haláláról emlékeznek meg Kerbalában, Huszein mauzóleumánál.
(MTI)