Összesen négyen sebesültek meg a New York-i metróban a helyi idő szerint vasárnap 3 órakor kialakult lövöldözésben. A lövéseket azután adták le, hogy egy férfi, aki nem akart jegyet venni a tömegközlekedési eszközre, késsel kezdte fenyegetni az őt elfogni próbáló rendőröket.
A férfit a két rendőr egy brooklyni metróállomáson kezdte követni, miután megtagadta a jegyvásárlást. Ezután azzal fenyegetőzött, hogy „megöli őket, ha nem hagyják békén”, majd kést rántott. A járőrök megpróbálták sokkolókkal leteríteni a gyanúsítottat, ám nem jártak sikerrel.
Miután a férfi közeledni kezdett feléjük, lövéseket adtak le, és többször eltalálták a támadót – valamint fejbe lőttek egy férfit a metró egy másik kocsijában, horzsolást ejtettek egy szintén a járművön utazó nőn, sőt az egyik rendőr a társát is megsebesítette.
A jegyét megváltani nem akaró férfit kórházba szállították, állapota stabil, hasonlóan az eltalált rendőrhöz. A 26 éves nőt könnyebb sérülésekkel látták el, ám a fején sebesülést szenvedő utas jelenleg is kritikus állapotban van – írja a Sky News nyomán az Index.