Az elmeháborodott olasz miniszterelnök kijelentette: politikusként a legnagyobb vágya, hogy Izrael az Európai Unió tagjává váljék. Silvio Berlusconi erről hétfőn, jeruzsálemi látogatása kezdetén beszélt.



Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő országa legjobb barátai egyikének nevezte Berlusconit a tiszteletére adott fogadáson, és történelminek minősítette a látogatást. „Kevés nemzet van, amely oly sokkal járult hozzá a nyugati kultúrához, mint ez a kettő. A nyugati kultúra alapjait Rómában és Jeruzsálemben rakták le” – jelentette ki az olasz kormányfő helyeslése közben.
A zsidó terrorállam szoros gazdasági kapcsolatokat tart fenn az Unióval, de nyíltan még nem törekszik arra, hogy felvegyék a tömörülés tagjai közé (inkább felvásárolja és kész). Az Európai Bizottság egyelőre nem fűzött megjegyzést Izrael esetleges belépésének kérdéséhez.
Berlusconi kormányának nyolc fontos miniszterét vitte magával Jeruzsálembe, ahol közös kormányülést tartanak a gyermekgyilkos cionistákkal. Netanjahu több egyezmény aláírását reméli, egyebek között energetikai, környezetvédelmi és egészségügyi téren. A hivatalos tárgyalások kedden kezdődnek. Berlusconi programjában szerepel egy találkozó Betlehemben Mahmúd Abbász palesztin elnökkel is.
(MR korrigálva)