Magyarországot is említi a New York Times napilap internetes oldalán vezetett, Egy liberális lelkiismerete című blogjában Paul Krugman Nobel-díjas amerikai közgazdász. Az EU periféria-országairól szóló rövid bejegyzésben beszámol arról, hogy előző nap a Princeton egyetem egyik kurzusán, az abban résztvevők kezdeményezésére, Magyarországról beszélgettek.
"Hajmeresztő, és nem csak a gazdasági helyzet miatt" - írja az országról az elméleti közgazdaságtani kérdéseken túl a globális gazdaságpolitika aktuális témáival is szívesen foglalkozó Krugman. "Mit fog tenni az EU, ha egyik tagja diktatúrába csúszik?" - teszi fel a kérdést. (Tetszettek volna 2006-ban, a szemkilövetések idején feltenni a kérdést! - a szerk.)
A posztra számos komment érkezett, egyikük arra kérte a professzort, fejtse ki, pontosan milyen fejlemények miatt aggódik ennyire. Egy Budapesten élő magyarként bemutatkozó olvasó pedig azt írta, a magyar kormány kétségkívül őrült piacellenes intézkedéseket hoz, és nem a szabadság legnagyobb védelmezője, de a diktatúrával kapcsolatos aggodalmak szerinte túlzók.
(Origo nyomán)