Az elemzők által vártnál nagyobb negyedéves profitról és bevételről jelentett az Intel, egyúttal javította idei eredményvárakozását.
Az amerikai mikroprocesszor- és csipgyártó a csütörtöki New York-i tőzsdezárás után közölte, hogy a június végével záródott három hónapban adózott eredménye 6 százalékkal 5,2 milliárd dollárra emelkedett, részvényarányos adózott eredménye pedig 1,28 dollár lett, nagyobb a szakértők által várt 1,06 dollárnál és 12 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi 1,14 dollárt.
A cég bevétele 2 százalékkal 18,5 milliárd dollárra bővült az egy évvel korábbi 18,2 milliárd dollárról. A nagy nyereséggel működő Data Center Group (DCG) üzletág bevétele 9 százalékkal, 6,5 milliárd dollárra csökkent, a számítógépes áramköri üzletágé ugyanakkor 6 százalékkal, 10,1 milliárd dollárra nőtt.
Az Intel a harmadik negyedévre 18,2 milliárd dollár bevételre számít, ami minimálisan meghaladja a várt 18,09 milliárd dollárt.
Az Intel az idei évre 73,5 milliárd dollár bevétellel számol az eddig becsült 72,5 milliárd dollár helyett, ami felülmúlja a szakértői várakozások átlagában szerepelt 72,8 milliárd dollárt.
(MTI)