Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:59 Gulyás azzal kezdte a napot, hogy elmagyarázta, milyen óriási a magyar állam bűne a Legnagyobb Népirtásban08:36 Mi Hazánk: ha az ukrán állam nem tudja szavatolni az ott élő magyarság biztonságát, mondjon le Kárpátalja területéről!08:23 A szocialista ENSZ-főtitkár szerint még a járvány is a holocáfolást erősíti08:07 Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban07:45 Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste07:32 Gyorsan nő a külföldi vendégmunkások száma Csehországban06:49 Tízezer orvost és ápolót toboroz az olimpiára a japán kormány22:40 Bulgária meghosszabbította a rendkívüli járványügyi helyzetet22:16 Putyin és Biden megvitatta az orosz-amerikai kapcsolatok rendezését21:48 Az amerikai ENSZ-nagykövet felszólította a zsidókat, hogy fejezzék be a megszállást és a telepépítést21:19 Donáth Anna volt tanácsadója szerint simán bejut a parlamentbe a Mi Hazánk20:53 Döghús, szexuális zaklatás, kínzás, verés - egyetlen történetben az eltérő kultúra gyerekszeretete20:48 Görögországban betiltották a százfősnél nagyobb tüntetéseket20:35 Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler20:08 Vérontást ígérnek Szijjártó kijevi látogatására az "ukrajnai hazafiak"
24 óra legolvasottabbjai

Reklám ::

Vona Gábor: Ellenállás

Reklám

Elképesztő, szánalmas, felháborító, tragikomikus. Talán ezekkel a szavakkal lehetne a legjobban érzékeltetni azt a fajta ellenállást, amelyet az MSZP és az LMP megkezdett az óév végén. A Fidesz kormányzása valóban csapnivaló, valóban kötelességük ma a magyar embereknek ellenállni azzal a folyamattal szemben, amit a kormány képvisel, illetve amely folyamatok ellen nem tesz semmit. Az emberek joggal dühösek, elégedetlenek az Orbán-kabinettel. Egy ellenzéki pártnak pedig kötelessége, hogy ebben a helyzetben az emberek oldalára álljon vagy jobb, jobbik esetben ott maradjon. Ez idáig tiszta sor. De akkor vizsgáljuk csak meg, hogy miért is tiltakozik a két balliberális párt! Minek is állnak ők ellen? Mi is vitte őket bele nagy-nagy harcukba?

Ismerve az MSZP és az LMP múltját, joggal vethető fel a kérdés, hogy hol voltak korábban. Miért nem tiltakoztak, miért nem álltak ellen, amikor a D-209-es, a néró meg a libás megkezdték az ország szisztematikus tönkretételét? Amikor az ország gazdaságát lejtőre állították, amikor nokiás és whisky-s dobozokban lopták szét az adófizetők pénzét, amikor hamis adatokkal kozmetikázták a valóságot? Vagy amikor a kettős állampolgárság ellen kampányoltak? És amikor 1956 ötvenedik évfordulóján szétverték a népet, azonosító nélküli pribékekkel lövettek, statáriális ítéleteket hozattak? Sehol sem voltak. Illetve dehogynem. Éppen a másik oldalon.
Ezek után minimum furcsa ez a nagy buzgalom. Ahogy napi szinten szervezték az Országgyűlésben a flashmobokat, performanszokat meg mindenfélét. Ahogy a szocialisták piros lapot mutattak fel a plenáris ülésen, majd szimbolikailag teljesen értelmezhetetlen módon saját maguk vonultak ki a teremből. Ki tudja elfelejteni a képsorokat, amikor a testét megmerevítő Vágó Gábort vagy Ertsey Katalint a rendőrök elszállítják, mint valami rosszul sikerült érettségi bankett után a duhaj ifjúságot? Amikor Osztolykán Ágnes eposzi hősként odaláncolja magát egy oszlophoz a hidegben, de mindenki elfeledkezett róla? És az megvan, amikor Lendvai Ildikó tipeg-topog a rendőrségi busz előtt, hátha elviszi végre őt is a hatóság? És amint Gyurcsány Ferenc nyugtatgatja az ülősztrájkolókat, hogy nyugi, minden rendben lesz? Aztán kéri a rendőrök vezetőjét, és megkérdezi, hogy történt-e személyi sérülés? Hát jó, hogy le nem szakadt az ég…
(...)
Vona Gábor írásának folytatása a Barikád friss számában olvasható. A hetilap megvásárlásával a nemzeti sajtót támogatja.

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready