A nagyobbik kormánypárt arra szólította fel Mesterházy Attila szocialista pártelnököt és az MSZP-t, hogy léptesse vissza a képviselőjelöltségtől Józsa Istvánt, mert jogosulatlanul vett fel több mint 5,5 millió forint lakhatási támogatást. Józsa István viszont azt hazudja, hogy jogszerűen kapta a költségtérítést. Pedig a tények magukért beszélnek: vagyonnyilatkozata szerint Diósdon rendelkezik egy 160 négyzetméteres családi házzal (1600 négyzetméteres telken, de van 170 hektárnyi földje is), ott lakik, Budapesten nem bérelt lakást az erre szolgáló lakhatási támogatásból a magát "Újbuda képviselőjének" hívó politikusbűnöző.
Király Nóra, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, újabb szocialista bukott le, ezúttal Újbudán, mert Józsa Istvánról, a baloldali összefogás XI. kerületi jelöltjéről kiderült, hogy négy éven keresztül havi több mint 110 ezer forint lakhatási támogatást vett fel jogosulatlanul. Kifejtette: a szocialista politikus Újbuda képviselőjeként vett fel 5,5 millió forintot.
A kormánypárti politikus úgy vélte: a szocialista képviselőt nem a XI. kerület fejlődése, építése érdekelte, hanem csak a saját bankszámláinak növelése. Párhuzamot vont azzal, hogy Józsa István cége a paksi atomerőművel kötött szerződés nyomán több mint 6 milliárd forintot "zsebelt be". Mint fogalmazott: Józsa István azok közé a szocialista politikusok közé tartozik, akik kizárólag saját érdekeiket nézik, nem pedig az ország, a választókerület érdekét.
Zoom
Király Nóra arra szólította fel Józsa Istvánt, hogy fizesse vissza a jogtalanul felvett lakhatási támogatást, az MSZP-től pedig azt kérte: léptessék vissza a politikust a képviselőjelöltségtől.
Józsa István az MTI kérdésére azt hazudta: alaptalan hazugság, amit a fideszes képviselőjelölt állít, jogszerűen kapta a költségtérítést. Ehhez annyit fűzött hozzá: nem hiteles a bírálat attól a Király Nórától, akinek férje a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó reklámcég, a Publimont Kft. ügyvezetője.
Király Nóra az egyetlen jelölt a Fidesz-KDNP országos listáján, aki jelenleg nem országgyűlési képviselő és listás helye még befutónak számít. Király jelenleg Újbudán önkormányzati képviselő, 2002-ben lépett be a Fideszbe. Férje, Vámos Attila a volt pártpénztárnok, Simicska Lajos zászlóshajójának számító, köztéri plakátokkal foglalkozó Publimont Kft. ügyvezetője (illetve más Simicska-érdekeltségű cégekben is feltűnik a neve). Ők tiltották be a Jobbik közterületi megjelenését a XI. kerületben.
(MTI nyomán)