Debütált a mobiltelefon-készülékes applikációáruházakban a Magyar Országgyűlés 24,3 millió forintból fejlesztett appja, jelenti az MTI.
A fejlesztésről szóló közbeszerzést a Humánswot Kft. nyerte tavaly, 24,3 millió forintért gyártották le az appot. Ez természetesen pont a 25 milliós összeghatár alatt van, így ki lehetett írni a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést.
A cég 2007-2008 között seychelle-szigeteki tulajdonban volt, azóta dr. Zsombok László Krisztián a cég tulajdonosa, ő az ügyvezető is. Ugyanez a dr. Zsombok László Krisztián egyébként Monor fideszes polgármestere. A középső férfi:
Zoom
Ennek a Humánswotnak elég jó közbeszerzési sikerszériája van, csak néhány példa kapásból:
  • Isaszeg, szervezetfejlesztés, 2014, 12,9 millió forint
  • Szigetszentmiklós, fejlesztés, 2015, 21,3 millió forint
  • Türr István Intézet, szolgáltatásrendelés, 2015, 23,9 millió forint, ugyanitt egy projektkövető alkalmazás, 24,5 millió forint és egy kutatás, 24 millió forint
  • Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet, szoftver, 2015, 18,7 millió (konzorciumban)
  • Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, "Integrált Jogalkotási Rendszer kiemelt projekt szakmai elemei ügyféloldali igényrendszerének, víziójának magas szintű feltérképezése és hatás és folyamat típusú elemzése, feltételrendszer vizsgálat, valamint folyamat fókuszú hatásvizsgálat", 17,7 millió forint
Ez alapján úgy tűnik, a fideszes polgármester cégének nincs is nagyon szüksége nem állami megrendelésre. Tavaly 186 millió forint árbevétele volt a cégnek.
(MTI - 444 nyomán)
Kapcsolódó: