Bezár!
2019. november 11., hétfő, Márton, Nimród napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:00 Egyetértett Putyin és Merkel az ukrajnai rendezés mikéntjében20:42 Dánia nem várja tárt karokkal a törökök által kitoloncolt dzsihadistákat20:16 Berlusconi inkább hallgatott a maffiáról19:27 Putyin: tovább lopnak a Vosztocsnij űrrepülőtéren18:52 Választási rejtély: román szavazatok ezreit zsebeli be rendszeresen az RMDSZ18:29 A Mirkóczki helyére ülő kádert sem hozza zavarba a valóság: "a Jobbik visszaküzdötte magát a legerősebb ellenzéki párt szerepkörébe"18:06 Isten éltessen, Lengyelország!17:28 Káposztáshordó volt a szavazóurna egy román településen16:41 Aszad nem hiszi, hogy a jenkik valóban végeztek az IÁ-vezérrel16:26 Képmutatásból jeles: a Jobbik beköltözik Gyurcsány házába, majd felháborodást színlel a többi lakó miatt15:51 Trump egy amerikai kémet szeretne "visszakapni" Irántól15:14 Dánia ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést14:38 Moszkva államcsínyt emleget Bolívia kapcsán14:11 Megint a holokamu izgatta fel a lengyel kormányfőt14:04 Nem az alkoholmentes sör a legnagyobb merénylet: mára a híres Paulaner is "paulkorrekt" lett
24 óra legolvasottabbjai

Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

A momentumos femcsit nem izgatja, hogy a szexuális zaklatás mellett nőfojtogatás is gazdagítja apja repertoárját

Reklám

Újabb érintett szólalt meg a Donáth-botrányban. Egy olyan nő férje mesélt Donáth László ügyeiről a TV2-nek, aki együtt dolgozott a volt szocialista képviselővel a harmadik kerületi szeretetotthonban. Azt mondta, hogy a szexuális zaklatás mellett erőszakot is alkalmazott kollégáival szemben a lelkész. Donáth Lászlóról kedden derült ki, hogy pozíciójával visszaélve éveken keresztül beleegyezés nélkül közeledhetett az otthonban dolgozó fiatal nőkhöz. Az evangélikus egyház elnök-püspöke is megszólalt. Azt mondta: ha bebizonyosodik a jogsértés, megteszik a szükséges lépéseket. Az M1 összeállítása.
Évek óta rettegésben tartja a szeretetotthon munkatársait a volt szocialista Donáth László. Az egyik áldozat férje a TV2-nek beszélt arról, hogy a harmadik kerületi intézetben jelenleg lelkészként dolgozó volt politikus többször is zaklatta kollégáit. A Tényeknek nyilatkozó férfi felesége végül azért tett feljelentést, mert Donáth László erőszakoskodott is vele.
Zoom
Alma és a fája: Donáth László és Donáth Anna
“Tőle x méterre állt a lelkész úr a feleségével - mondta a férfi -, ráadásul a felesége is jelen volt, a törvényes felesége, és közölte a párommal fennhangon, hogy mi az, hogy a szentkép előtt hagyja a takarítóeszközt. Odalépett hozzá és szó szerint két kézzel, mint a filmekben látjuk, a férfi a nőt, elkezdte szorongatni a nyakát, odatolta a falnak és szorongatta a nyakát.”
A férfi szerint nem a felesége az egyetlen, aki így járt. Az otthonban szinte mindennapos volt, hogy Donáth László vállalhatatlanul viselkedett a fiatal lányokkal.
Amikor meglátták vagy meghallották a lelkész hangját a folyosón, elszaladtak és elbújtak, hogy ne kelljen vele találkozni – tette hozzá.
Ugyanerről beszélt a 888-nak egy másik áldozat is, aki szerint a lelkész minden alkalmat kihasznált, hogy kikezdjen velük. A folyosón kapta el a nőket és volt, akinek a mellét, másoknak a fenekét fogdosta.
“Borzasztó volt, de senki nem mert szólni semmiért, mert ő a főnök és komoly kapcsolatai vannak. [...] – fogalmazott majd hozzátette: az áldozatok most is attól tartanak, Donáth László arra fogja kihegyezni a történteket, hogy lánya, a momentumos Donáth Anna miatt támadják.
Az M1 pénteken szerette volna megtudni Donáth Annától, hogy tudott-e az édesapját érintő ügyről, és szerinte a beosztottak szexuális zaklatása összeegyeztethető-e a lelkészi hivatással. Ám a nőket érő zaklatások ellen korábban határozott kiálló momentumos EP-képviselő azzal hárította el a kérdést, hogy az nem a sajtótájékoztató témájához tartozik.
Az ügy miatt a rendőrség is vizsgálatot indított. Az M1-nek megerősítették: szexuális kényszerítés gyanúja miatt indult nyomozás.
Közben pénteken az Origó arról is írt, hogy az MSZP-ben korábban 16 évig országgyűlési képviselőként politizáló Donáth László lelkészként háromszor került már az evangélikus egyház bírósága elé. Mindannyiszor a felekezet értékeinek megsértése miatt indult ellene eljárás.
2015-ben a Népszavának maga beszélt arról: szinte természetesnek tartja, hogy “az evangélikus egyház elitje” elhatárolódik tőle.
Fabinyi Tamás elnök-püspök az Origónak most azt mondta: az evangélikus egyház nem partner sem az elkövetett bűnök fedezésében, sem a felelőtlen vádaskodásban. Ugyanakkor hozzátette: a botrány kirobbanása után beszélt Donáth Lászlóval, aki tagadta a vádakat, ám ha bebizonyosodik a jogsértés, megteszik a szükséges egyházjogi lépéseket.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready