Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért elnevezésű gittegylet társelnöke is feltétlenül szükségét érezte, hogy az április 16-i holokauszt-emléknap alkalmából megszólaljon. A Harvard Egyetemet is megjárt politikus hölgy ismételten bizonyságot tett ostobaságáról és tájékozatlanságáról. Tímea persze nem lóg ki a sorból: a legtöbb politikus nevetségessé teszi magát, amikor holokauszt-ügyben megszólal.

Tímea április 17-i Facebook-bejegyzésében bevallja, hogy az előző napon még nem tudta, mit is akar írni. „Gondolkoztam közleményen, de az olyan mesterkéltnek tűnt” – írja a PM társelnöke. De azután kipattant fejéből az isteni szikra. Timike az alábbi sorokkal rója le kegyeletét a „holokauszt áldozatai” előtt: „Aztán egyszer csak eszembe jutott, mi az én emlékem erről. Első találkozásom egy holokauszt túlélővel 14 évesen történt, gimnázium első osztályában, társadalomismeret órán. Bejött egy 92 éves bácsi, aki megjárta a birkenaui tábort. Senkit nem érdekelt a története, de mivel az akkor rettegett igazgatónk is bent volt a teremben, kénytelenek voltunk csöndben hallgatni. A bácsi - a nevére már nem emlékszem - elmondta, hogyan veszített el mindent, hogyan vitték el egyik hajnalban, hogy milyen volt a rettegés.
Többet nem látta a feleségét, aki a legszebb volt a világon, hosszú vörös haja volt. Beszélt arról, hogy ki tudja hány hónap után a barátaival egyszer hogyan jutottak hozzá titokban egy pohár tejhez, amit szívószállal felhabosítottak, mert az úgy jobban laktatott, és így ráadásul többeknek is jutott belőle. Az volt a kánaán. Kuncogott rajta. Beszélt a vörös házról, ahonnan többet már nem jöttek ki a barátai.
Beszélt arról, hogy ő bizony tudta, hogy haza fog menni. Elmesélte, milyen volt 38 kilósan sírni, amikor megérkeztek az amerikai katonák. Arról, hogy hogyan haltak meg még sokan bajtársai közül a jó szándékú megmentők bablevesétől. 38 kilósan több hónapos éhezés után nem lehetett bablevest enni, a gyomor felmondta a szolgálatot. Elmesélte, ő hogyan kért inkább egy szelet kenyeret, azt hogyan gyúrta össze falatonként kis galacsinná, hogy le tudja nyelni. Fájt a nyelés. Elmesélte, milyen volt hazamenni.
Az osztályunk a körmét piszkálta. Hátranéztem, a gyúrós lakótelepi vagány osztálytársam sírt, mellette a haverja rekedten bökdöste, hogy jól van na, ne izélj már, látod, itt van. Igen, ő ott volt. Azóta is köszönöm neki, hogy már gyerekként megérthettem, miről szólt az a borzalom. És, hogy erőt adott ahhoz, hogy mindig mindent megtegyek azért, hogy soha többé ilyet senki. Soha.”
Mindez nagyon megható. A baj csak az, hogy a „92 éves bácsi” két ponton is tévedett. Az egyik tévedése az, hogy a „vörös ház”,” ahonnan már nem jöttek ki a barátai”, a hivatalos holotörténészek álláspontja szerint 1942 tavaszától egy éven keresztül üzemelt. (A dokumentumokkal nem igazolható feltételezések szerint két, a foglyoknak helyet adó barakkoktól egyébként meglehetős távolságra lévő parasztházat – amelyeket „vörös és fehér háznak” is neveztek – 1942 tavaszán gázkamrává alakítottak át.) A magyarországi zsidók Auschwitzba érkezése idején – vagyis 1944 májusa és júliusa között - négy krematórium működött Auschwitz-Birkenauban: a Krema II, III, IV V. (A fő táborban található I-es krematórium – melyet manapság a turistáknak mutogatnak - 1943 júliusa óta ugyanis nem működött. A hivatalos álláspont szerint 1942 decembere óta a Krema I. úgynevezett gázkamrájában nem zajlottak elgázosítások.)
Volt azonban a „92 éves bácsinak” egy nagyobb „tévedése” is, amelyet igazán illett volna a Harvard Egyetemen is tanult Szabó Tímeának észrevenni: a beszámoló szerint ugyanis amerikai katonák szabadították ki a rettenetesen lesoványodott foglyokat, holott Auschwitz-Birkenaut a szovjet hadsereg alakulatai foglalták el 1945. január 27-én. Január 27. a nemzetközi holokauszt emléknap – Timike esetleg nem tudja, hogy mi is történt ezen a napon?
Lehetséges persze, hogy a holotúlélő bácsit egy másik táborba szállították tovább (pl. Buchenwaldba, Mathausenbe, stb.), mint ahogyan az sok Magyarországról deportált zsidóval történt. Csak éppen erről nem szeretnek beszélni a holoiparosok, mert ellentmond annak az állításuknak, mely szerint a „zsidók túlnyomó többségét megérkezésük után azonnal elgázosították”.
Szabó Tímea persze valószínűleg nem tudatosan hazudott: alighanem halvány fogalma sincsen még a holokauszt hivatalos változatáról sem. De azért rendületlenül hirdeti az „Igét”.
Perge Ottó - Kuruc.info
Szerk. megj.: Ezt erősíti meg a hozzászólásokra adott válasza is: "nem tudja, mi az igazság". Valakinek ugyanis feltűnt az amerikai katonás mese, de szerencsére egy másik elvtársa röviden és tömöre meggyőzte:

Tímea pedig egy huszárvágással megoldotta a kérdést:

Javasoljuk, hagyja a babgulyásos történeteket, maradjon inkább a Bajnai-féle halászlénél...