2020. szeptember 30., szerda, Honória napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Holokamu :: :: Hozzászólások

A kincskeresők Mekkája volt ma Auschwitz

Reklám

Az áldozatok emléke előtt tisztelegtek vasárnap, a "roma holokauszt" nemzetközi emléknapján a volt auschwitz-birkenaui "náci német haláltáborban". Az idei megemlékezést a koronavírus-járvány miatt részben a világhálón szervezték - közölte az MTI-vel az auschwitzi emlékmúzeum.
A cigány holokamu auschwitzi emlékművénél a megemlékezések több tucat résztvevője rótta le tiszteletét.
A cigány holokamu idei európai emléknapja alkalmából létrehozták a https://www.roma-sinti-holocaust-memorial-day.eu/ honlapot. Az ott közzétett videóban a vasárnapi megemlékezés mellett meghallgathatók a szervezők és a "túlélők" felszólalásai. A honlap számos háttéranyagot is közöl, felidézve a világ több országában a gaz nácik által megszállt Európában a második világháború során állítólag meggyilkolt félmillió "roma és szinti" emlékezetét.
A vasárnapi megemlékezésen megszólaltak a lengyelországi és a németországi cigányszervezetek vezetői, Roman Kwiatkowski és Romani Rose. Az auschwitzi emlékmúzeum igazgatója, Piotr A. Cywinski beszédében kijelentette: a "szinti és roma" társadalom diszkriminációja ma "szinte egész Európában" tapasztalható. Arra figyelmeztetett, hogy a kiközösítés "embertelenítést eredményez, ez pedig emberirtáshoz vezet".
Természetesen nem a valóság, hanem a Cigány Világszövetség kongresszusának határozata alapján 1972 óta emlékeznek meg arról, hogy 1944. augusztus 2-án éjjel az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban a németek felszámolták az úgynevezett cigánycsaládtábort (Zigeunerfamilienlager), meggyilkolva néhány óra alatt a gázkamrákban több mint 4 ezer cigányt. Mindez persze csak demokratarémisztő dajkamese, hiszen köztudott, hogy ún. gázkamrák a német munkatáborokban nem léteztek (lásd bővebben dossziéinkban, pl. itt és itt). Az ugyan lehetséges, hogy a munka önmagában halálos legyen az érintett népcsoport számára.
Az auschwitzi "haláltáborba" a németek 1943 után Heinrich Himmler SS-vezér parancsára mindenekelőtt németországi, ausztriai, csehországi és lengyelországi cigányokat deportáltak, összesen mintegy 23 ezer embert, közülük - a holodogmatika tanai szerint - 21 ezren éhségben, betegségekben, illetve a családtábor felszámolásakor életüket veszítették.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready