2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Holokamu :: :: Hozzászólások

A cigányok gazdagabbá tették hazánkat stb.: a ballibek sem akartak kimaradni a jobblib kincskeresésből

Reklám

Nem csak pártunk és nemzeti kormányunk - az Országos Roma Önkormányzattal mint kincsesládájával karöltve - tartott ma holomatinét, a ballib pártok sem akartak kimaradni a jobblib értékkeresésből. Alább olvasható néhány pártközlemény.
Zoom
Az ország kincsei (lásd bővebben a kapcsolódó anyagban)
Nem Lehet Más a Politika: a cigányok gazdagabbá tették hazánkat
A Roma Holokauszt Emléknapjára
Az LMP politikai közössége tisztelettel és főhajtással emlékezik a holokauszt roma származású áldozataira.
1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóra - egyetlen éjszaka alatt - többezer cigányt gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban. Emlékeztessen és figyelmeztessen minket ez a nap arra, hogy soha többé nem engedhetünk a fajgyűlölő, kirekesztő, gyűlöletkeltő megnyilvánulások térnyerésének!
Roma honfitársaink soha nem lehetnek másodrangú állampolgárok Magyarországon: identitásuk, kultúrájuk, hagyományaik a magyar nemzeti kultúra szerves részei - erősebbé és gazdagabbá téve közös hazánkat.
Mélységesen egyetértünk Choli Daróczi József szavaival: "A 93 ezer négyzetkilométeren belül élő minden ember a nemzet tagja. Ez a nemzet, nem zsidó, nem cigány, nem szerb. A magyar nemzet, én, te, ő, vagyis mi."
Schmuck Erzsébet és Kendernay János,
az LMP társelnökei
Liberális(ok): észrevétlenül ölték meg őket
A Liberálisok tisztelettel emlékeznek a porajmos áldozataira
A Magyar Liberális Párt a Roma Holokauszt Nemzetközi Emléknapján azokra a meggyilkolt honfitársainkra emlékezik, akiket névtelenül, arctalanul gyilkoltak meg a II. világháború rémtetteinek elkövetői. A gázkamrába terelt vagy sortűzzel kivégzett cigányok pontos létszáma sem ismert, mert annyi végtisztességet sem adtak nekik, hogy a neveiket feljegyezzék.
Tudnunk kell, hogy évszázados társadalmi feszültségek, előítéletek vezettek el addig a rémálomig, amely lehetővé tette a Horthy-korszakban, hogy roma honfitársainkat észrevétlenül öljék meg.
Kivételes felelősség terheli a jelenlegi generációkat: sosem ismétlődhetnek meg a harmincas-negyvenes években történtek, még gondolatok, kommentárok, indulatok közben odavetett mondatok formájában sem. Fejet hajtunk a névtelen és az ismert áldozatok emléke előtt, egyúttal ígéretet teszünk az elhunytak és az életben maradottak leszármazottainak: soha többé porajmos!
Gyurcsány demokratái fejet hajtanak
A Demokratikus Koalíció fejet hajt a roma holokauszt áldozatai előtt
Augusztus 2-a a roma holokauszt emléknapja. Ezen a napon emlékezünk arra a sokezer emberre, akiket cigány származásuk miatt gyilkoltak meg a II. világháborúban.
A Demokratikus Koalíció fejet hajt a roma holokauszt áldozatai előtt. A mi kötelességünk emlékezni és emlékeztetni, azért, hogy soha ne ismétlődhessen meg az, hogy egy ország saját polgárait alsóbbrendűnek tekintve, szó nélkül halálba küldi.
Hetvenöt évvel a második világháború befejezése után a világon még mindig a gyűlölet uralkodik, ezért különösen fontos, hogy ne engedjük letagadni vagy feledésbe merülni a múlt borzalmait. Mi, európai magyarok egy sokszínű világban hiszünk, ahol érték a sokféleség, a kultúrák eltérősége, ahol senkit sem érhet hátrány a származása miatt.
DK Sajtóiroda
Bónusz: Greg már 12 ezernél tart
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready