Bezár!
2021. április 18., vasárnap, Andrea, Ilma, Uzon napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:54 102 éve alakult a Rongyos Gárda16:28 Diplomatakeringő: Csehország elvárja a szolidaritást szövetségeseitől16:12 Az oroszok kiszállnak a Nemzetközi Űrállomásból - sajátot hoznak létre15:43 Gumilövedékes szóváltás Jászapátiban14:35 Lukasenka azt állítja, meg akarták ölni a családjával együtt14:19 Félő, hogy demokrata jelölt nélkül kell tartani a szíriai elnökválasztást13:51 A szemkilövető pártja ezt is jobban tudta volna13:05 A görögök nem féltek az ajándékot hozó zsidóktól12:31 Galgóczi: javulnak a járványügyi adatok 12:14 Az iráni elnök nem szeretné, ha egy tábornok lenne az utóda11:48 BKK: hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok11:31 12 milliárd euróba került a Bundeswehr afganisztáni bevetése - lassan kivonják őket, és visznek haza afgánokat is11:13 Elég lehet egyszer oltani a gyógyultakat, és lehet keverni az oltóanyagokat - de sok a kérdőjel10:58 Földvita afgán módra: egy család nyolc tagját gyilkolták meg az esti ima közben10:37 Szerbiában egyúttal oltást is lehet igényelni az utazások lefoglalásakor
24 óra legolvasottabbjai

Holokamu :: :: Hozzászólások

Erősödik a holokamuzó verseny: már a cigányokról is azt hazudják, alig néhány ezren élték túl a "fasiszta kivégzéseket"

Reklám

"A romák kollektív megbélyegzése napjainkban is folytatódik, zaklatással és hátrányos megkülönböztetéssel szembesülnek" - jelentette ki Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára, a cigányok április 8-án esedékes nemzetközi napja alkalmából kiadott nyilatkozatában kedden.
Zoom
Fotó: coe.int
A strassburgi székhelyű, 47 tagot számláló szervezet főtitkára mindenekelőtt arról hazudozott, hogy "a romáknak a megsemmisítéssel kellett szembenézniük az 1930-as és 1940-es években a Balti-tengertől a Balkánig. A fasiszta erők romák százezreit végeztek ki, alig néhány ezren élték túl a holokausztot és a koncentrációs táborokat. A romák tömeges meggyilkolásának ügye még a nürnbergi perek során sem került a tárgyalóasztalra" - mondta. (Talán mert a zsidók gyorsabbak voltak, a kivégzett cigányok százezreiről szóló mesét csak jóval később találták ki - a szerk.)
Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány "még kiszolgáltatottabbá tette a roma közösségek tagjait". A távoktatással kapcsolatos intézkedések pedig "kizárják a roma gyermekeket az iskolából az internet és a számítógéphez való hozzáférés hiánya miatt". Hozzátette ugyanakkor: az Európa Tanács üdvözli, hogy egyes európai államok ingyenessé tették áramellátást, a vízellátást, illetve ingyenes internetkapcsolatot biztosítanak a "roma közösségek" számára a koronavírus-járvány visszaszorítására hozott rendkívüli intézkedések érvényessége idején.
Tájékoztatása szerint a "romák" nemzetközi napja alkalmából az Európa Tanács konferenciát szervez, ami a "történelmi ismeretek szélesítése", valamint a tudatosság növelése mellett a "romák jövőképével" is foglalkozik. A konferencia javaslatot tesz "a cigányellenesség mai megnyilvánulásai, például az online gyűlöletbeszéd, a történelem torzítása, és a holokauszt-tagadás elleni fellépésre is" - mondta.
"A romákkal szembeni előítéletek és az általánosítások erősítik a gyűlöletet, ami felidézi a romák évszázadokra visszanyúló elnyomásának olykor brutális történelmét Európában" - fogalmazott.
"A romák történelmének megismerése és a jelenlegi problémák felismerése és kezelése melletti elköteleződés biztosíthat szebb jövőt a romáknak, és ezáltal egész Európának" - tette hozzá az Európa Tanács félkegyelmű főtitkára.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready